La fața locului intervin zeci de pompieri, dar și pădurari. Două hectare de pădure au fost afectate.

Un incendiu de pădure a izbucnit în Parcul Naţional Munţii Rodnei

”20 de pompieri militari şi voluntari de la SVSU Şanţ, alături de personalul Ocolului Silvic intervin pe raza comunei Şanţ la un incendiu de pădure. A fost alocat echipaj de pompieri cu autospeciala de intervenţii la incendii de pădure.

Zona greu accesibilă”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.  

Citeste si: VIDEO- Invazie de ciori în județul Brăila. Păsările distrug culturile

În ajutorul pompierilor au fost chemate și efectivele cu SVSU Poiana Ilvei (8 pompieri voluntari), personal de la Ocolul Silvic Şant şi de la Administraţia Parculului Naţional Munţii Rodnei.  

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”La incendiul de pădure din Parcul Naţional Munţii Rodnei au fost directionati şi pompierii voluntari din cadrul SVSU Rodna, jandarmii montani Rodna şi grupa operativă din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud. La o prima estimare, suprafaţa afectată de incendiu este aproximativ 2 ha (pădure)”, au mai precizat pompierii.

 

Incendiu de vegetație în Bacău

În incendiu au ars 15 hectare de grâu și 60 de hectare de miriște.

”În urma incendiului ce a avut drept cauză probabilă scânteile mecanice de la utilajul agricol, a ars o suprafață de aproximativ 15 hectare cultură de grâu și aproximativ 60 de hectare de miriște.

Citeste si: Un incendiu a izbucnit în Parcul Natural Apuseni

În acest context, recomandăm persoanelor fizice și juridice care în această perioadă recoltează culturile agricole să manifeste multă prudență și să respecte cu strictețe toate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Aducem la cunoștință faptul că este important ca în zona recoltată să se asigure prezența personalului care să supravegheze, precum și mijloacele necesare pentru stingerea incendiilor, cum ar fi pluguri, stingătoare sau cisterne cu apă, pentru a interveni prompt în cazul unei situații de urgență”, a declarat Ema Tereș, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si