Ministrul de Interne Mahmud Aleuy a anuntat intr-o conferintade presa ca 19 persoane au fost ranite usor si ca 500 de case sunt in pericol din cauza flacarilor.

Luni seara, autoritatile au oprit alimentarea cu energie electrica catre 47.000 de locuinte din regiune, insa marti numai 350 de clienti nu aveau curent.

Aproape 50 de echipaje de pompieri din Valparaiso si orasele din apropiere au fost mobilizate pentru a stinge focul.

intre timp, o echipa de anchetatori a ajuns la fata locului pentru a afla cauza incendiului izbucnit la un club al pescarilor, a anuntat Guvernul.

Imagini publicate pe retelele de socializare arata coloane inalte de fum care se ridica deasupra unul deal din oras si se indreapta spre Oceanul Pacific.

Potrivit oficialilor, focul a fost alimentat de vântul puternic, de temperatura ridicata, dar si de gunoaiele aruncate in santurile din Valparaiso.

„Nu avem cum sa impiedicam oamenii sa arunce gunoi in santurile din Valparaiso. Insistam ca nu numai administratia trebuie sa faca munca de preventie. si oamenii trebuie sa faca la fel”, a subliniat Aleuy.

Seceta cu care se confunta centrul Chile a provocat anul trecut numeroase incendii de vegetatie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si