Foto: Ciprian Sterian
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, un incendiu a izbucnit la un depozit de materiale reciclabile (electrocasnice) din Buzău, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de mp, cu posibilităţi de propagare la o hală învecinată.
Până la acest moment, nu sunt victime.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Se acţionează pentru stingerea incediului cu 8 maşini de stingere şi 1 autoscară. Având în vedere degajările mari de fum, a fost transmis mesaj RO-ALERT cetăţenilor din zonă afectată. Circulaţia este oprită, la ieşirea din municipiul Buzău către Ţinteşti, din cauza fumului foarte dens.
De asemenea, au fost chemaţi în ajutor pompieri de la serviciile private. Acolo ard carcase de frigidere, depozitate în aer liber.
S-a produs un nou cutremur în această dimineață în România
Cutremurul din dimineața aceasta a avut o magnitudine de 3.3
În ziua de 18 Ianuarie 2021 la ora 02:51:05 (ora locală a României) s-a produs în Moldova, Galați un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3,
la adâncimea de 17km.
Citeste si: Cutremur puternic în Indonezia, cel puțin 34 de morți. Clădiri prăbușite
Unde s-a produs exact cutremurul
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45km NV de Galati, 60km N de Braila, 106km SE de Bacau, 155km S de Iasi, 159km NE de Ploiesti, 162km E de Brasov, 164km SV de Chisinau, 191km SV de Tiraspol, 191km NV de Constanta, 193km NE de Bucuresti.
Citeste si: Cutremur devastator în Indonezia: Cel puțin 42 de morți și sute de răniți
Conform datelor publicate de Institutul Național de Cercetare pentru Fizică a Pământului, mișcarea telurică a fost înregistrată în apropierea satului Izvoarele, comuna Slobozia, Conachi și a comunei Schela. Acolo, în anul 2013, în doar o lună și jumătate, s-au produs 217 seisme care i-au panicat pe locuitori, dar i-au și revoltat.
Ei au pus cutremurele pe seama exploatării gazelor de șist care începuseră în zonă. Însă seismologii au apreciat că seismele au fost provocate din cauze naturale.
Sursa: Antena3