UPDATE 23.40: Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat că medicul de gardă rănit în incendiul izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ va fi transferat duminică la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. 

UPDATE 22.45: „În urma celor mai recente informaţii, vă comunicăm că zece pacienţi internaţi în secţia ATI afectată de incendiu au decedat. Dintre aceştia, doi pacienţi intubaţi la ATI, în timpul incendiului, şi care se aflau, ulterior, în UPU pentru transferul la Iaşi.

Medicul de pe secţie care a intervenit pentru salvarea vieţii pacienţilor are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi primeşte îngrijri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secţiile speciale din ţară. Alte trei cadre medicale- un medic şi două asistente- care au suferit răni în urma intervenţiei de a salva pacienţii din secţia ATI primesc îngrijiri”, au fost noile precizări ale reprezentanţilor SJU Neamţ.

Incendiu devastator la secția ATI a unui spital din Piatra Neamț. 12 persoane au decedat
Incendiu devastator la secția ATI a unui spital din Piatra Neamț. 12 persoane au decedat

Sursa foto: Exploziv TV Neamț

Citeste si: Primele imagini cutremurătoare din interiorul secției ATI care a ars la Spitalul de la Piatra Neamț

UPDATE - Conform managerului spitalului, Lucian Micu, doi medici şi două asistente au fost răniţi în urma incendiului, cel mai grav fiind medicul care a încercat să salveze pacienţii şi care are arsuri pe mare parte din suprafaţa corpului.

Anterior, ministrul Tătaru declarase că mai sunt şi cadre medicale cu răni mai mici, care sunt tratate la Piatra Neamţ.

UPDATE 20.45:  Zece persoane au decedat .  Medicul de gardă are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi este în stare gravă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Neamţ Irina Popa, la Digi 24.

Informaţia a fost confirmată şi de Nelu Tătaru: „Opt persoane din salonul în care s-a produs incendiul şi două din cel alăturat au decedat.

Medicul are arsuri de gradul lV pe membre”.

UPDATE „Avem opt decese, un salon evacuat, iar opt pacienţi o să fie transferaţi la Iaşi. O să fie transferaţi la Leţcani. Sursa incendiului e evaluată de ISU. Ei spun că ar fi un scurtcircuit”, a afirmat Nelu Tătaru, într-o intervenţie telefonică la la Digi 24.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

De asemenea, managerul Spitaului Judeţean Piatra Neamţ Lucian Micu a spus că: „Vestea bună e că incendiul a fost stins în totalitate. Nu a fost afectată decât secţia ATI. Există 8 decedaţi în urma incendiului, un cadru medical de gardă care suferă arsuri pe 40% din corp urmează să fie transferat la Iaşi. A fost activat Planul Roşu. Celelalte secţii ale spitalului nu au fost afectate. Toţi pacienţii sunt în siguranţă”

Micu a adăugat că nu poate spune care a fost sursa incendiului.

„Aşteptăm raportul oficial al ISU pentru a vedea care a fost exact cauza incendiului”, a mai precizat managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. 

UPDATE  „ Ministrul Sănătăţii, Nelu Tataru se va deplasa in această seară la Piatra Neamţ pentru evaluarea situatiei.

Din informaţiile pe care le detŢinem până în prezent un pacient cu arsuri (medicul) va fi transferat la Spitalul Judetan din Iaşi. Alti pacienti cu COVID 19 vor fi transferaţi la Letcani”, arată un anunţ de presă al instituţiei. 

Ministerul Sănătăţii mai spune că nu are încă  finalizată evaluarea transferurilor.

Pompierii intervin cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. Purtătoarea de cuvânt al ISU Neamţ a anunţat că şapte persoane au decedat şi probabil mai sunt şi alţi oameni care necesită îngrijiri medicale din cauza inhalării de fum.

UPDATE  „Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp. Şapte persoane au decedat în urma acestui incendiu, care erau internate în secţia ATI. Nu mai sunt persoane încarcerate. Se lucrează pentru evacuarea tuturor persoanelor. Apelul a fost primit în jurul orei 19.00. Nu vă pot spune cu exactitate câte autospeciale intervin. S-a solicitat sprijinul celorlalte detaşamente pentru a fi asigurată intervenţia. Nu ştiu să vă dau detalii despre numărul persoanelor care au fost internate sau câte au fost evacuate. Probabil necesită îngrijiri medicale persoanele afectate de fum. Se fac cercetări pentru a stabili cauza incendiului”, a declarat Irina Popa, purtătoarea de cuvânt al ISU Neamţ, sâmbătă seara pentru Digi 24.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Agenţia Europeană pentru Medicamente mizează pe un vaccin distribuit din ianuarie

ŞTIREA INIŢIALĂ  Incendiul este cu flacără deschisă şi degajare mare de fum, arată reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Având în vedere numărul de persoane existent internat în secţie, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pompierii acţionează cu 5 autospeciale de stingere şi 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare”, conform sursei citate.

Citeste si: Este a şasea cea mai frecventă afecţiune cronică din lume. Boala care face ravagii în România

Sursa menţionată mai precizează că „intervenţia este în dinamică”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si