UPDATE 13.00. Bilanţul morţilor în urma incendiului izbucnit la un spital COVID-19 într-un oraş din sudul Irakului a urcat la 66, au anunţat marţi oficiali din sănătate, în timp ce o mulţime furioasă s-a adunat lângă morga oraşului aşteptând să primească corpurile rudelor. Peste alte 100 de persoane au fost rănite în incendiul izbucnit luni noapte în oraşul Nassiriya, despre care se crede că a fost declanşat de explozia unui rezervor de oxigen, au declarat oficialii. 

Cel puţin 52 de pacienţi şi-au pierdut viaţa luni într-un incendiu care a devastat unitatea COVID-19 a unui spital din Nassiriya, în sudul Irakului, au raportat autorităţile locale, la două luni şi jumătate după o tragedie similară care a făcut peste 80 de morţi într-un spital din Bagdad.

Citeste si: Un cântăreț de rap a fost ucis. Bărbatul a fost împușcat de 64 de ori

Care a fost cauza incendiului din spitalul COVID-19

Un înalt oficial de sănătate din provincia Dhi Qar, unde se află Nasiriyah, a declarat că focul a izbucnit după ce a explodat o butelie de oxigen. Ministerul Sănătății nu a furnizat un raport oficial al cauzei incendiului.

Autoritățile au declarat că toți cei care au murit au suferit arsuri grave în timpul flăcărilor.

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise, iar altele în stare critică, au spus inițial oficialii irakieni, potrivit Global News.

Oficialii au declarat că focul a pornit de un scurtcircuit electric, dar nu au oferit mai multe detalii. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Fotbalist mort după un incident bizar

Noua secție a spitalului avea 70 de paturi

Noua secție, deschisă în urmă cu doar trei luni, conținea 70 de paturi, au spus doi oficiali medicali, care au vorbit sub protecția anonimatului în conformitate cu reglementările locale.

Ammar al-Zamili, purtătorul de cuvânt al departamentului de sănătate Dhi Qar, a declarat presei locale că au existat cel puțin 63 de pacienți în secție când a început focul. Generalul general Khalid Bohan, șeful apărării civile irakiene, a declarat presei că întreaga clădire a fost construită din materiale inflamabile și era predispusă la incendiu.

Citeste si: Fotbalist mort după un incident bizar

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ședință de Guvern la miezul nopții

Premierul irakian Mustafa al-Kazimi a convocat de urgenţă în cursul nopţii miniştri şi responsabili de securitate pentru "a examina cauzele şi consecinţele incendiului", adăugând pe Twitter că directorul spitalului şi şeful apărării civile din provincia Dhi Qar, de care depinde oraşul Nassiriya, au fost interogaţi de poliţie.

"Victimele sunt murit arse şi căutările continuă" pentru a găsi supravieţuitori, a spus Haydar al-Zamili.

Înregistrări video postate pe reţelele de socializare au arătat scene de haos şi valuri uriaşe de fum negru care ieşeau din clădire.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si