În jurul orei 8 dimineața, pompierii au fost alertați că sunt flăcări la Hotelul Triumf de pe bulevardul Kiseleff. 14 autospeciale de stingere au ajuns de urgență la fața locului. 10 oameni au fost evacuați, printre ei şi turiștii.

Turiștii speriați și-au scurtat concediile

„Au intrat pompierii sa va evacuzee. Poliția, au zis să ieșim. Eu eram pregătit de alergat, mă pregăteam să ies dimineața...”

a transmis un turist cazat la hotel.

Cum sperietura a fost atât de mare, turiștii nu au mai stat pe gânduri- și-au luat bagajele și au renunțat la zilele de concediu planificate. „Eu aș mai fi stat vreo 2, 3 zile, dar mi e teama, cine stie ce se poate intampla, scurt circuite...” a adăugat un alt turist.

Turiștii se aflau cazați la camerele de la ultimul nivel, chiar sub podul unde flăcările au izbucnit. Prioritatea pompierilor a fost evacuarea lor din clădire.

Deși flăcările au reușit să mistuiască doar parte din acoperiș, fumul gros a ajuns rapid în casele vecine.

Autoritățile au intervenit de urgență pentru a stinge flăcările

Intervenția pompierilor a fost îngreunată din cauza accesului, astfel că singura soluție a fost decopertarea acoperișului. Ore în șir au rămas la fața locului autospecialele de stingere.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

incendiu-hotel-triumf
Incendiu la hotelul Triumf.[Sursa foto: google]

Citeste si: Un nou simptom de COVID-19 care apare doar la bărbați. Cum le afectează fertilitatea masculilor

Citeste si: Botoşani: Bărbat de 41 de ani, reţinut după ce a agresat sexual o fată în vârstă de patru ani

Citeste si: Ministerul Sănătăţii confirmă un alt caz de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaţilor

„Arderea s-a manifestat pe o suprafață de aprox. 100 de metri pătrați, însă din cauza apei utilizate pentru stingere și a celorlalte manevre întreprinse colegii mei, inclusiv pentru decopertare, suprafața totală afectată este de 600 de metri pătrați.” a transmis un reprezentant al pompierilor aflați la fața locului.

Citeste si: Raed Arafat, declarație acidă pentru elevii care nu respectă regulile: „Ieși afară!”

Din primele informații, focul a fost cauzat de un scurt circuit la instalația electrică. Hotelul Triumf din Capitală este monument istoric, cu o suprafata de 6.000 de metri patrati si o curte de 15.000 de metri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si