Este panică în Delta Dunării! Trei persoane, doi adulţi şi un copil au fost suprinse în incendiul de vegetaţie din zona Sfiştofca, fiind nevoie de intervenția elicopterului SMURD pentru a-i salva.

"Apelul la 112 a fost efectuat în urmă cu scurt timp, iar apelantul a anunţat că în jurul lor se manifestă un incendiu de vegetaţie şi nu pot părăsi zona în siguranţă, fiind blocaţi pe un grind.

Către cele trei persoane se deplasează un elicopter SMURD pentru a-i extrage în siguranţă din zona afectată de incendiu", se precizează într-un un comunicat al ISU Tulcea.

Care este starea celor trei persoane?

De asemenea, în comunicat se menționează că acest gen de acţiuni se pot dovedi a fi extrem de periculoase, atât pentru viaţa locuitorilor, a turiştilor aflaţi în Delta Dunării, dar şi pentru comunităţile locale şi fauna zonei.

”Incendiile de vegetaţie sunt foarte imprevizibile şi periculoase, mai ales când vântul suflă cu putere, riscând să se propage cu o viteză crescută într-o direcţie imprevizibilă”, se arată în cele transmise de ISU Tulcea.

Incendiu Delta Dunării

Imagine de la incendiul din Delta Dunării.

[Sursa foto: ISU Tulcea]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Care este localitate din România unde casele sunt oferite de pomană: ”Am primit şi terenul aferent”

Cele trei persoane, un bărbat, o femeie și un minor de 5 ani au fost transportate în siguranță în localitate Sfiștofca, acolo unde au fost evaluate medical. Mama și copilul urmează a fi transportate la spital pentru mai multe investigații și tratament.

Incendiu de vegetaţie în Delta Neajlovului

Un alt incendiu violent a izbucnit la începutul acestei luni, în Delta Neajlovului, într-o zonă în care stuful depăşeşte trei metri înălţime. Acolo, intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă și a durat aproximativ 12 ore.

”S-a intervenit cu trei autospeciale de stingere, iar pompierii au reuşit să lichideze focarele de pe mal, însă nu au putut acţiona în interiorul Deltei deoarece zona este mlăştinoasă, iar siguranţa pompierilor ar fi pusă în pericol. Totodată, în acea zonă stuful depăşeşte aproximativ 3 metri înălţime”, au comunicat reprezentanţii ISU Giurgiu.

Incendiu Delta Dunării

Imagine reprezentativă pentru incendiu.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Acuzații dure la adresa unui medic ginecolog din Capitală! Pacienta a ajuns în stare gravă la spital

Cauza probabilă de producere a acestuia a fost focul deschis în spaţii deschise.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si