Purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu, a declarat, duminica, pentru News.ro, ca incendiul de litiera a izbicnit in cursul zilei de sambata, dar nu a putut fi stins. 
 
"Initial, apelul sosit pe 112 anunta incendiu de gebetatie, dar colegii sositi la fata locului au constatat ca este vorba despre litiera. Pana la finalul zilei au actionat 61 de pompieri, 35 de reprezentanti ai Ocolului Silvic, 20 de voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Asau si 31 de jandarmi", a declarat Andrei Grecu. 
 
Potrivit acestuia, in cursul zilei de duminica au fost suplimentate fortele in teren, actionand peste 175 de pompieri, padurari si voluntari. 
 
Incendiul se manifest intr-o padure mixta - foioase si conigere- pe o suprafata de sase hectare. 
 
"Aprovizioonarea cu apa se realizeza din surse naturale, nu exista o problema in acest sens. Dificil este inca accesul in zona, terenul fiind foarte accidentat, iar padurea deasa", a mai spus reprezentantul ISU Bacau. 
 
Potrivit acestuia, incendiul se manifesta cu degajari de fum, existand focare care ard in adancime. Deocamtada, incendiul este tinut sub control si nu exissta posibilitatea de extindere. 
 
Intrucat in zona de manevra s-au descoperit in trecut elemente de munitie ramasa neexplodata, pentru protectia echipajelor angrenate in misiune, la fata locului s-a deplasat si o echipa de pitotehnisti. 
 
in cursul zilei de sambata, in urma misiunii de cercetare si detectare a terenului, personalul calificat a identificat 2 cartuse calibru 7,92 mm.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si