”Primul apel a intrat în specială la 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum şi posibilităţi reale de extindere la etajul 1 pe faţadă.

Am intervenit atât din exterior cât şi din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de lichidare şi localizare a incendiului.

Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cât şi de la parterul clădirii”, a relatat vineri dimineaţă comandantul intervenţiei.

Patru persoane au decedat în incendiu

Patru persoane au decedat, celelalte 102 au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Vlad Voiculescu, despre incendiul de la Matei Balș: Este clar că este o problemă

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi şi pacienţii cu COVID.

Patru pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi decedaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode.

Unde au fost transferați pacienții

Mai mulţi pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale.

Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Citeste si: Medicul coordonator al centrului de vaccinare de la Rădăuţi neagă că ar fi vaccinat persoane eligibile pentru etapa a treia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si