Incendiu violent la un hotel din Băile Felix. Flăcările au cuprins două camere ale unui hotel din stațiune, iar turiștii din clădire au fost evacuați. Unii dintre ei s-au autoevacuat pe scările de incendiu. Polițiștii au început o anchetă în acest caz.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 09:00, într-o cameră aflată la etajul al treilea al hotelului. Nu era o cameră de locuit, ci o cameră de depozitare în care erau ținute lenjeriile de pat și prosoape. 

Flăcările au cuprins întregul palier și au mistuit mai multe obiecte de mobilier, care se aflau pe hol. Fumul a creat o spaimă de nedescris. A fost o stare de haos pentru cei aproape 600 de turiști care erau cazați aici, mai ales că la ora izbucnirii incendiului unii dintre turiști se aflau la piscină, alții în baza de tratament, alții erau în camere și se odihneau.

Când au auzit alarma au fugit fiecare pe unde au apucat. Unii au folosit scările interioare pentru că lifturile nu au mai funcționat, alții au coborât pe scările exterioare. A fost o adevărată aventură. Au reușit în cele din urmă să iasă. Au fost evacuate și persoanele imobilizate la pat, persoanele care se deplasează foarte greu. Acestea au reușit să iasă cu ajutorul salvatorilor, dar și cu ajutorul personalului angajat aici la hotel. 

Vreme de două ore, turiștii au rămas în parcarea din fața hotelului. În total, au fost 14 victime: 6 au fost intoxicate cu fum, restul au suferit atacuri de panică. Turiștilor li s-a permis să reintre în incintă. Sunt ținuți în restaurant momentan, nu au fost lăsați să intre în camere. 

 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Potrivit sursei citate flăcările sunt la două camere de la etajul 2 al hotelului.

11 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, șapte persoane fiind intoxicate cu fum, iar alte patru au suferit atacuri de panică.

„ISU Bihor a fost alertat prin 112 despre producerea unui incendiu la Hotel Mureș. Din primele informații, incendiul se manifesta la o cameră a acestui hotel. După sosirea la locul intervenției, primele echipaje au acționat în interiorul hotelului pin mai multe binoame de stingere reușind lichidarea incendiului într-un timp foarte scurt. De asemenea, pe exteriorul hotelului, s-a acționat și prin dispozitive de refulare a apei, de la înălțime utilizând autoscările din dotare. Din momentul ajungerii noastre o parte din cei cazați la hotel s-au autoevacuat. În hotel erau cazați în total 588 de persoane. Am avut mai multe sectoare de intervenție și evacuare a persoanelor surprinse de acest incendiu. Am utilizat toate scările pe care le are hotelul în dotare, discutăm de scări interioare, și scări exterioare din metal care erau prinse de structura hotelului. În acest moment sunt 11 victime”, a spus colonelul ISU Bihor.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

„Au fost 11 pacienți, dintre care 6 intoxicați cu fum, intoxicați cu diferite grade, 4 atacuri de panică și un puseu hipertensiv. Toate echipajele evaluează rând pe rând toate persoanele care s-au autoevacuat, respectiv persoanele autoevacuate de către colegii de la pompieri. 11 persoane evaluate, dintre care 2 vor merge cu siguranță la spital. Deocamndată nu avem pacienți copii”, a precizat medicul prezent la fața locului.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si