Close sidebar
Close sidebar

Incendiu puternic lângă București: ard 10 hectare de vegetație. Mesajul primit prin sistemul Ro-Alert 

Un incendiu extrem de puternic de vegetație are loc luni dimineață în zona localității Periș, în zona de nord a Capitalei. Autoritățile avertizează că sunt degajări mari fum și de miros înțepător și recomandă ocolirea zonei.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autoritățile intervin cu 10 autospeciale după ce în zona fostei ferme de porci de la Periș a izbucnit un incendiu de vegetație ce se întinde pe 7-10 hectare. A fost emis și un mesaj prin sistemul de avertizare RoAlert.

Citeste si: Persoanele care vin din această țară vor sta în carantină

Mesajul primit luni dimineață de locuitorii din apropierea Bucureștiului prin sistemul Ro-Alert: "Incendiu vegetație uscată și alte materiale combustibile, zona Periș, degajări mari fum/miros înțepător. Ocoliția zona. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul on-line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment" 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Incendiu puternic la Periș și în primăvară

"Incendiu de vegetație în Periș, la batalurile fostei ferme de porci, intervenim cu 10 autospeciale de stingere.

Incendiul se manifestă pe aprox. 7-10 ha", a transmis luni Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov (ISUBIF)..

Anterior, aplicația Ro.Alert a transmis un mesaj prin RO ALERT pentru sectorul 1, Periș, Snagov, Corbeanca, Buftea și Otopeni.

Citeste si: Cutremur în România, luni dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

În urmă cu patru luni un alt incendiu a izbucnit în aceeași zonă, mai mulți locuitori ai Capitalei reclamând un miros intens.

Ministrul Mediului a reacționat atunci:

"Vreau să va spun din capul locului că nu miroase a cauciuc ars sau a plastic în această dimineață. Avem un incendiu de vegetație și aș vrea să va spun că, în urmă unei incendieri a unei suprafețe semnificative de vegetație în zonă Periș, din județul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostelor ferme de porci. Arderea acestor resturi generează mirosul specific și fumul înecăcios resimțit de locuitorii din vecinătate și, evident, de noi cei din București, ca și urmare a vitezei vântului.

Aș vrea să menționez că echipele Gărzii de Mediu și APM-ul (Agenția pentru Protecția Mediului, n.r.) sunt pe teren, în nordul Capitalei, pentru a gestiona situația și a evalua impactul incendiului de vegetație, cel mai puternic resimtindu-se în Corbeanca, Buftea, Otopeni", a declarat atunci ministrul Mediului, Costel Alexe.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI