Un incendiu puternic a izbucnit, marți după-amiază, în localitatea prahoveană Podenii Vechi. Mai multe hectare de teren agricol sunt afectate, iar focul se extinde și în apropierea pădurilor din zonă.

Citeste si: 130 de hectare din Vaslui, mistuite de flăcări

Din cauza numărului mare de incendii de vegetație din Prahova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a decis să transmită un mesaj Ro-Alert.

Citeste si: Incendiu puternic la o hală din Craiova

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din spusele autorităților, doar în luna martie au fost incendiate peste 4100 de hectare de teren.
”STOP incendiilor de vegetație uscată! Fiți responsabili”, transmit autoritățile.

ISU amintește că incendierea terenurilor se pedepsește cu amendă.

130 de hectare au ars într-o comună din Vaslui

O suprafață de 130 de hectare de vegetație uscată și mărăciniș a fost distrusă, duminică seara, într-un incendiu izbucnit în Dragomirești, județul Vaslui.

La fața locului au acționat pompieri ajutați de voluntarii din zona.

Citeste si: VIDEO- Incendiu de vegetație în Buzău. Au ars zeci de hectare de pădure

"Detaşamentul de pompieri Vaslui şi Punctul de lucru Ivăneşti au intervenit cu cinci autospeciale şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată şi pădurea din localitatea Tuleşti, comuna Dragomireşti.

La intervenţie au participat SVSU Dragomireşti şi încă 20 localnici mobilizaţi de primarul comunei. După aproximativ nouă ore incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 130 hectare vegetaţie uscată şi mărăciniş, dintre care peste 30 hectare vegetaţie uscată din interiorul unei păduri. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spaţiu deschis", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Citeste si: Incendiu de vegetație lângă 20 de vagoane cu benzină

Pompierii vasluieni se confruntă cu mai multe incendii de vegetație în ultima perioadă, iar numărul incendiilor este dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si