Duminică, 7 ianuarie, un incendiu violent a izbucnit în gara din Cluj-Napoca. Acolo au ars două vagoane ale unui tren.

Cum s-ar fi produs incendiul din gară?

Incendiul ar fi fost provocat de un bărbat de 40 de ani, fără adăpost, care ar fi aprins focul într-un vagon, pentru a se încălzi.

În acest caz, incendiul s-a extins cu rapiditate către un alt vagon.

De asemenea, până când pompierii au reușit să stingă flăcările, a durat câteva ore.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru stingerea flăcărilor care au cuprins două vagoane staționate în Gara Cluj-Napoca.
La fața locului s-au deplasat două autospeciale pentru stingerea incendiilor, care acționează în prezent pentru stingerea flăcărilor, ce se manifestă în două vagoane dintr-o garnitura dezafectată, garată pe o linie adiacentă din Gara Cluj-Napoca.
O persoană este consultată la fața locului de către un echipaj SAJ și urmează să fie stabilit dacă se impune transportul la spital. Totodată, prin dispeceratul comun din cadrul ISU Cluj, a fost anunțată compania națională de căi ferate pentru a se opri alimentarea cu energie electrică a liniilor de înaltă tensiune situate deasupra garniturii de tren”.

Incendiu puternic în gara din Cluj-Napoca,  provocat de un om fără adăpost

Incendiu puternic în gara din Cluj-Napoca, provocat de un om fără adăpost

[Sursa foto: istockphoto]

Reprezentanții CFR au oprit alimentarea cu energie electrică a liniilor de înaltă tensiune situate deasupra garniturii de tren, în timpul intervenției.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Incendiu puternic într-un bloc din Capitală! Două persoane au ajuns la spital intoxicate cu fum

Suspectul principal s-a ales cu arsuri la nivelul feței, fiind transportat ulterior la spital. Din fericire, vagoanele erau departe de peron. Nu au existat alte victime.

Incendiu puternic la o hală din Argeș în care era depozitat material lemnos

Vineri dimineața, 5 ianuarie, un incendiu puternic a izbucnit în jurul orei 05:00, la o hală de producție și depozitare material lemonos din Coșești, sat Leicești, județul Argeș.

Flăcările s-au extins cu rapiditate

Niciun angajat nu se afla acolo la momentul izbucnirii flăcărilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a intervenit cu șapte autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o autoplatformă de intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat.

De asemenea, a fost anunțat și SVSU Domnești.

Citește și: Ce a condus, de fapt, la tragedia de la Ferma Dacilor? Cornel Dinicu susține că o mână criminală a provocat incendiul

„Este vorba despre o hală de producție și depozitare în suprafață totală de aproximativ 800 mp, după prima evaluare. Structura halei este din lemn și metal”, potrivit ISU Argeș.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Specialiștii consideră că cel mai probabil cauza a fost de natură electrică, de la instalația electrică din hală. 

Pagubele sunt destul de mari, iar acum, oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz pentru a afla cum a izbucnit incendiul.

”Era o hală deschisă, iar în interior se aflau utilaje pentru prelucrarea lemnului, precum și aproximativ 50 mc de lemn. Incendiul s-a manifestat generalizat. Pentru lichidarea acestuia s-a lucrat aproximativ 3 ore”, a mai transmis ISU Argeș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si