UPDATE :  Un nou incendiu a izbucnit la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, mai multe echipaje de pompieri fiind trimise miercuri seara la fata locului.
 
Reprezentantii ISU Iasi spun ca mai multe echipaje de pompieri participa la interventie.
 
Potrivit unor martori, flacarile sunt vizibile la etajul al saselea al cladirii, in zona in care a avut loc incendiul din noaptea de marti spre miercuri.
 
Reprezentanti ai spitalului sustin ca nu ar exista persoane afectate, bolnavii de la etajele superioare ale cladirii fiind evacuati inca de noaptea trecuta.
 
 
Stirea initiala:
Incendiul a izbucnit putin dupa miezul noptii, la etajul 6 al Insittutului de Boli Cardiovasculare. Alarma a fost data de un asistent medical  care s-a intoxicat cu fum, dupa ce ar fi vazut  cum un aparat electric ia foc. 
Flacarile s-au extins rapid pe tot nivelul, iar la scurt timp a urmat si o explozie, intr-o incapere plina cu materiale sanitare usor inflamabile. 
 
Pacientii internati la etajul 5, chiar sub incaperile care ardeau, au intrat in panica.
Domnul Constantin spune ca fumul se simtea pana in salonul sau. 
In miez de noapte, pacientii de la etajul 5, de pe terapie intensiva,  au fost transferati cateva niveluri mai jos, la Spitalul Parhon, care functioneaza in aceeasi cladire. 
62 de pompieri s-au luptat cu flacarile ore intregi. Spre dimineata, la ora 4.00, eforturile lor pareau zadarnice. Etajul 6 a izbucnit iarasi in flacari, asa ca autoritatile au decis sa mute toti bolnavii,  120 la numar, in alt corp al cladirii, neafectat de foc. 
 
Spitalul nu detinea autorizatie de securitate la incendiu, iar anul trecut reprezentantii unitatii medicale au primit un avertisment pentru a reface documentele- lucru care nu s-a intamplat nici pana astazi. 
 
Surse din ancheta spun, neoficial, ca focul ar fi izbucnit din cauza unei instalatii vechi  de iluminat, care ar fi produs un scurtcircuit electric. Cladirea in care functioneaza spitalul de boli cardiovasculare a fost ridicata in 1995 si a fost reabilitata in urma cu 7 ani. In urma incendiului, paguba s-ar ridica la uriasa suma de un milion de euro. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si