Un incendiu a izbucnit, vineri, la REMAT Chitila. Din cauza focului, sunt degajări mari de fum. Stivele cu deșeuri au 10 m înălțime, iar suprafaţa afectată este de 1.000 de metri pătraţi

Pompierii au intervenit cu nouă autospeciale

Populaţia a fost avertizată prin mesaj Ro-Alert să evite zona.

 

Pompierii au intervenit inițial cu opt autospeciale de stingere, ulterior numărul acestora fiind suplimentat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Dispozitivul a fost suplimentat, sunt alertate 8 autospeciale de stingere şi 4 cisterne de mare capacitate”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Ard zeci de tone de deșeuri

Potrivit datelor comunicate de Ministerul Mediului, ard aproximativ 35-40 de tone de deșeuri, în principal echipamente electrice și electronice. Garda de Mediu a trimis deja o echipă la locul incendiului. 

”Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la fața locului. Din primele informații, în momentul de față ard 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare. Situația este monitorizata în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse”, a transmis Ministerul mediului pe pagina de Facebook.

Conform informaţiilor furnizate de Administratia Națională de Meteorologie RA, în zonă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15 km/h, din sector predominant estic, nord-estic, astfel încât evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi de deplasare lentă către vest, sud-vest. 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti monitorizează evoluţia calităţii aerului din zonă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si