În jurul orei 1:00, copiii internaţi la Secţia de Oncologie – Hematologie, aflată la etajul 1, şi în cea de Pediatrie au fost treziţi din somn de fumul înecăcios care a cuprins coridoarele şi o parte din saloane.

Mamele copiilor şi personalul medical au dat alarma la numărul de urgenţă, potrivit Opinia Timişoarei.

 

Un incendiu a izbucnit la spitalul de copii din Timișoara. Zeci de mame şi copii evacuaţi

Echipaje medicale SMURD şi SAJ, pompieri, poliţişti și jandarmi au intervenit în scurt timp. Strada Iosif Nemoianu pe care se găseşte spitalul a fost complet blocata, iar echipajele au pătruns în spiatal.

Sub coordonarea sefului ISU Banat Lucian Mihoc, a sefului UPU SMURD dr. Mihai Grecu şi a subprefectului de Timiş Sorin Ionescu, dar și cu sprijinul medicilor de gardă şi al asistentelor, 42 de copii internaţi au fost evacuaţi de urgență împreună cu mamele acestora. 

Citeste si: Dispariție în Gorj. O mamă și fiul său au fost dați dispăruți de poliție. Aceștia au plecat de acasă și nu s-au mai întors

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Incendiu puternic la un spital de copii din Timișoara. Zeci de mame şi copii evacuaţi

Incendiu puternic la un spital de copii din Timișoara. Zeci de mame şi copii evacuaţi

[Sursa foto: Captură YouTube]

O parte dintre copii au fost transferaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Timişoara, din vecinătatea Maternităţii Bega, iar o alta parte în celelalte secţii ale Spitalului Louis Turcanu, unde mai erau locuri, iar 2 copii au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, deoarece sunt şi infectaţi cu COVID.

Pompierii au descoperit imediat şi de unde venea fumul care a declanşat Planul Roşu de Intervenţie.

Citeste si: Ucraina a primit un nou ajutor financiar internaţional de 1,5 miliarde de dolari

În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit, însă atât mamele, cât şi copiii s-au speriat

Echipajele de salvatori au ajuns la concluzia că un scurtcircuit s-a produs la o staţie de tratare a aerului, provocând topirea mai multor elemente din plastic, ceea ce a  generat un fum dens.

Mai mult, staţia de tratare a aerului are aproximativ 10 ani vechime şi nu a creat probleme până acum. O anchetă a pompierilor vă stabili cauza exactă a producerii incendiului.

Citeste si: Un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni. Unui pasager aflat la bordul aeronavei i s-a făcut rău

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si