Un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la un salon al Secţiei de Pneumologie al Spitalului Orăşenesc Aleşd, doi pacienți necesitând îngrijiri medicale. Conform directorului unităţii sanitare, incendiul ar fi fost provocat intenționat de un pacient.

Citește si: Incendiu puternic la uzina Azov din Severodoneţk, cauzat de rachete ale trupelor rusești

Potrivit unui mesaj transmis de ISU Bihor, evenimentul a fost sesizat puțin după miezul nopții.

Ce au transmis autoritățile

„La ora 00.06, ISU Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la un salon al Secţiei de pneumologie a Spitalului Orăşenesc Aleşd. Echipajele de pompieri au localizat şi lichidat incendiul în aproximativ 15 minute. Din salonul afectat de incendiu, personalul spitalului a evacuat doi pacienți, alte cinci persoane autoevacuându-se în momentul producerii evenimentului”, a anunțat ISU.

Citește si: Incendiu în Gara Constanța. O locomotivă a luat foc

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La faţa locului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Aleşd cu o ambulanţă SMURD de tip B2 şi două autospeciale de stingere, pompierii Detaşamentului 2 Oradea, cu o autospecială de transport victime multiple şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Doi pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale: unul suferind arsuri, iar celălalt fiind intoxicat cu monoxid de carbon.

Citește si: Imagini șocante: o mașină a luat foc în mers

Conform ISU, doi pacienți evacuați, din care unul a suferit arsuri la nivelul gambei, iar celălalt s-a intoxicat cu fum, au fost transportați la UPU Bihor.

Alte cinci persoane s-au autoevacuat.

Managerul Spitalului din Aleşd, Florin Creţ, a declarat pentru AlesdOnline, că incendiul a fost provocat de un pacient în mod intenționat. Focul a fost observat de angajații spitalului, care au sunat imediat la 112 şi au început evacuarea pacienților. Sunt mai multe pagube materiale, salonul era renovat recent, iar instalația electrică fusese verificată şi există detectoare de oxigen. Spitalul are autorizație pentru securitate la incendii.

Citește si: Trei generații au murit la Iași, după ce casa le-a luat foc. Bunica, mama și nepoata nu au mai putut fi salvate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si