Incendiu la Spitalul Matei Balş din Bucureşti! Patru persoane au murit în tragicul eveniment. Apelul la 112 care anunţa incendiul de la Institutul ”Matei Balş” a fost la 5:05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, acesştia constatând că ardea cu foc deschis la parterul clădirii, cu degajări mari de fum, patru saloane fiind afectate.

Citeste si: Primele declarații cu privire la incendiul de la Matei Balș care s-a soldat cu 4 pacienți decedați

La spitalul Matei Balş din Bucureşti, unde sunt trataţi şi pacienţii cu COVID. S-a produs în jurul orei 5, fiind afectate 4 saloane.

Incendiu la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. Primul apel la 112

”Primul apel a intrat în specială la 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum şi posibilităţi reale de extindere la etajul 1 pe faţadă.

Citeste si: Cine se află la conducerea Spitalului ”Matei Balș”, unde a avut loc incendiul de vineri dimineață

Am intervenit atât din exterior cât şi din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de lichidare şi localizare a incendiului.

Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cât şi de la parterul clădirii”, a relatat vineri dimineaţă comandantul intervenţiei.

Incendiu Matei Balş
Incendiu Matei Balş Bucureşti

Patru persoane au decedat în urma incendiului de la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, celelalte 102 au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate.

Citeste si: Un pacient de la Institutul ”Matei Balș”, declarații cutremurătoare: ”S-a stins lumina, s-a oprit oxigenul la care eram legat și s-a făcut liniște”

Incendiu Matei Balş Bucureşti. Prima ipoteză

Potrivit unor surse citate de Antena 3, primul scenariu referitor la cauza incendiului de la Matei Balş este cel al izbucnirii din cauza unei aeroterme.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Procurorii Parchetului de pe lângăTribunalul Bucureşti au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienţi.

Citeste si: Incendiul de la ”Matei Balș”: Ce reacție a avut Eugen Iancu, tatăl unui tânăr decedat în urma incendiului de la Colectiv

Atât procurorii, cât şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţa Capitalei se află la faţa locului.

Incendiu Spitalul Matei Balş Bucureşti. Anunţul făcut de Raed Arafat

Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul de la Spitalul Matei Balş a fost lichidat. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Incendiu Matei Balş Bucureşti
Incendiu la Spitalul Matei Balş Bucureşti

"Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la "Victor Babeş" patru pacienţi.

După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la "Matei Balş". Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară. De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi.

În acest moment, nu am decât informaţiile acestea că există trei decese deja", a afirmat ministrul.

Citeste si: EXCLUSIV- Corespondență Vanda Ionițoiu, reporter Știrile Kanal D, de la Institutul ”Marius Nasta”. Pacienți în stare gravă după incendiul de la ”Matei Balș”

Polițiştii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei se află deja la locul incendiului de la Spitalul Matei Balş şi au declanşat cercetarea.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai mulţi pacienţi vor fi transferaţi la Spitalele Marius Nasta şi Victor Babeş. Pentru moment, la Spitalul Marius Nasta au ajuns patru pacienţi. Alți pacienți au fost transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale.

53 de pacienţi de la Spitalul Matei Balş, transferaţi la 11 spitale din Bucureşti

Un număr de 53 de pacienţi au fost transferaţi la 11 spitale din Capitală, în urma incendiului la Institutul ”Matei Balş”. Cea de a patra victimă, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare, este o femeie de 80 de ani care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corpului. Autorităţile pun la dispoziţie linii telefonice la care famillile pot verifica situaţia pacienţilor. Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID, despre care fostul manager Adrian Streinu-Cercel declară că erau în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar. Patru pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi carbonizaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode. Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul de la Matei Balş a fost lichidat. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Incendiu Matei Balş
Incendiu Matei Balş: 4 persoane au murit

Citeste si: Reacția medicului Streinu Cercel după incendiul de la ”Matei Balș”

Pacienţii de la Matei Balş au fost distribuiţi astfel:

  • 11 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti;
  • 5 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti;
  • 6 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”;
  • 4 pacienţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”;
  • 5 pacioenţi la Sf. Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”;
  • 3 pacienţi la Spitalul Militar Central-ROL 2
  • 4 pacienţi la Spitalul „Witting”;
  • 4 pacienţi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;
  • 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;
  • 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”;
  • 7 pacienţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Unul dintre pacienţii afectaţi de incendiul de la Spitalul Matei Balş din Bucureşti ajunşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare şi care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corporală.

Adrian Streinu Cercel, fost manager al Institutului ”Matei Balş” a afirmat că starea pacienţilor internaţi în cele patru saloane era medie spre severă.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis merge la Institutul Matei Balș, la ora 13.00

“Toţi pacienţi care sunt internaţi au nevoie de oxigen, erau conectaţi la oxigen. Starea lor era medie spre severă, tot ce se internează la Matei Balş pacienţii au stare medie sau severă.(...) Clădirea aceea este făcută în 1953 şi a fost refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv din punctul de vedere al aprovizionării cu oxigen”, a explicat Streinu-Cercel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si