Incendiul de la Judecătoria Cornetu a distrus sute de dosare. Ce cred anchetatorii?
În incendiul de la Judecătoria Cornetu au ars sute de dosare. Se pare că anchetatorii iau în considerare mai multe ipoteze.
Judecătoria Cornetu a fost cuprinsă de flăcări, iar în incendiul puternic au fost distruse sute de dosare. Anchetatorii se pare că au mai multe ipoteze și nu exclud o mână criminală, potrivit antena3.ro.
Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 05:000, la Judecătoria Cornetu, în județul Ilfov. Potrivit
''Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire administrativă unde îşi desfăşoară activitatea Centrul Cultural şi Judecătoria Cornetu, situată pe Şoseaua Alexandriei, localitatea Cornetu, judeţul Ilfov. Acţionăm pentru localizarea incendiului atât din exteriorul clădirii, cât şi din interior'', au informat luni, reprezentanţii ISUBIF.
Din nefericire, în urma incendiului puternic, sute de dosare ar fi fost complet distruse. Consiliul Superior al Magistraturii ar fi declarat că dosarele distruse erau soluționate de judecători.
Se pare că sunt luate în calcul mai multe ipoteze șocante. Anchetatorii nu au identificat cauza care a condus la izbucnirea incendiului de proporții, dar nu exclud, se pare, varianta unui incendiu pus intenționat, adică ipoteza unei mâini criminale. O altă ipoteză pe care anchetatorii o iau în considerare este producerea unui scurt circuit.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
IPJ Ilfov a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. În acest moment, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro, dosarul se află în rem, pentru că nu există niciun suspect.
În urmă cu câteva luni, un incendiu devastator a distrus un depozit al Poliției Capitalei, în care se aflau mai multe probe necesare soluționării unor dosare penale.
Avocatul Adrian Cuculis a declarat, în exclusivitate pentru știrilekanald.ro, că probele distruse ar putea însemna soluționarea cazurilor penale în favoarea celor acuzați.
"Cei care sunt implicați în acele cazuri, la un moment dat, vor veni și vor cere materializarea probelor, știind, de fapt, au fost distruse. Iar dacă poliția nu este capabilă până la o condamnare definitivă să le scoată și să le prezinte instanței de judecată, s-ar putea să fie niște probleme serioase cu privire la ceea ce înseamnă aplicabilitatea acelor probe în cazurile respective penale, s-ar putea chiar să vedem de fapt niște soluții prin care persoanele acelea care sunt acuzate de anumite fapte, poliția neputând proba propriu-zis, să scape, bineînțeles, de acuzațiile respective", a
declarat, cu privire la cazul respectiv, domnul Cuculis Adrian, avocat.