Judecătoria Cornetu a fost cuprinsă de flăcări, iar în incendiul puternic au fost distruse sute de dosare. Anchetatorii se pare că au mai multe ipoteze și nu exclud o mână criminală, potrivit antena3.ro.

Sute de dosare au ars la Judecătoria Cornetu

Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 05:000, la Judecătoria Cornetu, în județul Ilfov. Potrivit

primelor informații, incendiul s-a manifestat la nivelul mansardei, pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 metri pătraţi.

''Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire administrativă unde îşi desfăşoară activitatea Centrul Cultural şi Judecătoria Cornetu, situată pe Şoseaua Alexandriei, localitatea Cornetu, judeţul Ilfov. Acţionăm pentru localizarea incendiului atât din exteriorul clădirii, cât şi din interior'', au informat luni, reprezentanţii ISUBIF.

incendiu judecatoria cornetu

Sute de dosare au ars la Judecătoria Cornetu

[Sursa foto: ISU]

Din nefericire, în urma incendiului puternic, sute de dosare ar fi fost complet distruse. Consiliul Superior al Magistraturii ar fi declarat că dosarele distruse erau soluționate de judecători.

Se pare că sunt luate în calcul mai multe ipoteze șocante. Anchetatorii nu au identificat cauza care a condus la izbucnirea incendiului de proporții, dar nu exclud, se pare, varianta unui incendiu pus intenționat, adică ipoteza unei mâini criminale. O altă ipoteză pe care anchetatorii o iau în considerare este producerea unui scurt circuit.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

IPJ Ilfov a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. În acest moment, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro, dosarul se află în rem, pentru că nu există niciun suspect.

Citește și: Incendiu de proporții pe Șoseaua Antiaeriană din București. La fața locului intervin șapte autospeciale de stingere

dosare arse cornetu

Incendiu devastator la Judecătoria Cornetu

[Sursa foto: Capturi antena3.ro]

Incendiul în depozitul Poliției Capitalei a distrus probe penale

În urmă cu câteva luni, un incendiu devastator a distrus un depozit al Poliției Capitalei, în care se aflau mai multe probe necesare soluționării unor dosare penale.

Avocatul Adrian Cuculis a declarat, în exclusivitate pentru știrilekanald.ro, că probele distruse ar putea însemna soluționarea cazurilor penale în favoarea celor acuzați.

"Cei care sunt implicați în acele cazuri, la un moment dat, vor veni și vor cere materializarea probelor, știind, de fapt, au fost distruse. Iar dacă poliția nu este capabilă până la o condamnare definitivă să le scoată și să le prezinte instanței de judecată, s-ar putea să fie niște probleme serioase cu privire la ceea ce înseamnă aplicabilitatea acelor probe în cazurile respective penale, s-ar putea chiar să vedem de fapt niște soluții prin care persoanele acelea care sunt acuzate de anumite fapte, poliția neputând proba propriu-zis, să scape, bineînțeles, de acuzațiile respective", a declarat, cu privire la cazul respectiv, domnul Cuculis Adrian, avocat.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si