Incendiul din căminul școlar din Guyana, în care au murit 19 copii, a fost declanșat intenționat de o elevă care era supărată că i-a fost confiscat telefonul mobil.

Astfel, 19 persoane, majoritatea eleve, au fost ucise  în incendiul care a izbuc luni, de dimineață, în țara sud-americană. Adolescenta suspectă în acest caz șocant se află la spital, cu arsuri. Ea ar fi recunoscut că a provocat incendiul.

Citește și: Incendiu puternic într-o școală din Guyana. 20 de elevi au murit

Autorităţile se sfătuiesc acum dacă să o acuze sau nu, potrivit unei surse guvernamentale citate de agenţia de presă AFP. Incendiul a fost declanşat în zona băii şi a distrus în cele din urmă întreaga clădire, care era parţial din lemn şi adăpostea 57 de elevi la momentul respectiv.

Tânăra a fost pedepsită după ce s-a aflat că avea o relație cu un bărbat mai în vârstă

Supraviețuitorii incidentului șocant din orașul Mahdia, situat în centrul țării, au povestit că au fost treziți în miez de noapte de țipete.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

 Fata este suspectată că şi-a orchestrat atacul după ce a fost sancţionată pentru că avea o relaţie cu un bărbat mai în vârstă, potrivit unui raport al Associated Press.

S-a aflat că administratoarea căminului, care şi-a pierdut fiul de cinci ani în incendiu, nu a reuşit să găsească cheile pentru a descuia uşa în starea de panică.

Citește și: Un bărbat cercetat pentru abuz domestic și-a pus capăt zilelor după ce a sărit de pe o pasarelă: "Chiar nu-mi pasă. M-ați dezamăgit"

Pompierii ar fi recurs la spargerea pereţilor pentru a ajuta oamenii să scape. Inițial, ei s-au luptat să stăpânească incendiul din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

Pe lângă victimele care au murit, alte câteva persoane au fost rănite și au fost transportate la spital, unele dintre ele în capitala Georgetown. Din nefericire, un număr dintre ele rămân în stare gravă.

Citește și: Un bărbat și-a dat foc lângă un liceu din Râmnicu Vâlcea

Potrivit presei locale, incendiul a fost atât de puternic încât a fost nevoie de teste ADN pentru a identifica unele victime. Incendiul a fost catalogat anterior drept un „dezastru major" de către preşedintele Irfaan Ali.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si