Close sidebar
Close sidebar

Incendiul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța a fost elucidat. Principalul vinovat este spitalul: ”Imaginile arată cum bucăți încinse și aprinse cad peste pacientul intubat”

Avocatul Adrian Cuculis spune că lipsa senzorilor care să avertizeze concentrațiile de oxigen, dar și lipsa personalului care să supravegheze monitoarele de la terapie intensivă ar fi dus la tragedia din anul 2021.

Stefania Pavel,

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

[Sursa foto: Digi 24]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Șapte pacienți și-au pierdut viața în anul 2021 într-un incendiu izbucnit la secția de terapie intensivă a spitalului de Constanța. Atunci a fost activat și planul roșu de intervenție. Abia acum, INSEMEX a spus că vinovatul principal pentru tragedie este spitalul.

Care au fost neregulile descoperite în urma incendiului?

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit despre neregulile descoperite în urma anchetei efectuate de Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Securitate Miniera și Protecție Antiexplozivă- INSEMEX.

”Lipsa aerisirii spațiilor din saloane cât și lipsa unor senzori care să avertizeze despre concentrațiile de oxigen, plus o topire efectivă a lămpii de iluminat din tavan.

Aș adăuga aici și o lipsă a personalului care ar fi trebuit să vegheze monitoarele din terapie intensivă și să observe cum efectiv pacientul lua foc în pat. Imaginile surprinse de către camerele de supraveghere relevă momentele premergătoare incendiului și arată cum bucăți încinse și aprinse cad peste pacientul intubat ”, a spus Adrian Cuculis.

Adrian Cuculis- avocat

[Sursa foto: Colaj Adrian Cuculis& Digi24]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: O româncă a devenit eroină în Austria. Asistenta a salvat un bărbat dintr-un incendiu atunci când un bloc a fost cuprins de flăcări

Raed Arafat a spus că spitalul din Constanța nu avea instalație de detectare a incendiului

Inițial au fost anunțate nouă victime, însă ulterior a fost precizat faptul că cinci persoane au murit chiar în salonul în care a izbucnit incendiul puternic, iar alte două persoane au murit ulterior în ciuda eforturilor medicilor de a le salva.

Conform ministrului interimar al Sănătății Cseke Atilla, 113 pacienți erau internați în spital, dintre care 10 la secția ATI. Cei mai mulți dintre ei au reușit să se autoevacueze.

Secția de terapie intensivă în urma incendiului din anul 2021 la Spitalul din Constanța.

[Sursa foto: Digi24]

Citește și: Incendiu pe Valea Doftanei: Focul a cuprins peste 12.000 de metri pătraţi, în zona Barajului Paltinu

Atunci, șeful DSU, Raed Arafat a făcut câteva precizări cu privire la neregulile de la instalațiile electrice. De asemenea, acesta a spus că spitalul avea senzor pentru oxigen în saloane, însă nu și instalație de detectare a incendiului.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus Raed Arafat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI