Close sidebar
Close sidebar

Încep facultățile. Câți studenți din România lucrează ca să se poată întreține

Luni, 2 octombrie 2023, începe anul universitar 2023-2024. Facultățile își deschid porțile în toate centrele universitare din România, însă nu toți studenții români sunt liberi să se ocupe doar de învățătură, ci o bună parte dintre ei trebuie să și lucreze pentru a-și continua studiile.

Sorin Negru,

Facultățile își deschid porțile luni, 2 octombrie 2023

[Sursa foto: Pexels.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mai bine de un sfert dintre studenții români (peste 27%) vor fi obligați să lucreze pe perioada studiilor în anul universitar 2023- 2024, conform unui sondaj comandat de CEC Bank.

Citește și: VIDEO- Cămin studențesc privat versus stat. Ce preferă studenții din România?

De asemenea, aproximativ jumătate dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie, în anul universitar care începe în această toamnă, rezultă din studiul citat.

Aproximativ 50% dintre cei care parcurg studiile universitare vor locui la cămin pe timpul studiilor în timp ce aproximativ 29% vor sta cu chirie, iar puțin peste 24% vor locui acasă. 

Câți studenți români beneficiază de ajutorul financiar al părinților

Aproximativ 43% dintre părinții care au participat la sondaj spun că își vor sprijini copiii, din punct de vedere financiar, pe perioada studiilor universitare.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Scandal uriaș în familia regală a Norvegiei. S-au aflat noi detalii șocante despre fiul vitreg al viitorului rege, aflat deja în arest- antena3.ro

În același timp, peste 30% spun că vor acoperi doar jumătate din cheltuieli, deoarece copiii beneficiază de bursă.

Începe anul universitar 2023- 2024

[Sursa foto: Pexels.com]

Ce domenii de studii preferă tinerii în noul an universitar

Dintre domeniile unde au ales să studieze, cei mai mulți dintre studenți au ales să studieze la Politehnică și în domeniul Economic (aproximativ 22% la fiecare dintre cele două domenii).

Aceste opțiuni favorite sunt urmate de Medicină (circa 17%), Drept (aproximativ 10%) și Facultăți de Limbi străine.  

Facultățile de stat, prima opțiune a studenților români

Conform sondajului, 4 din 5 studenți au ales să învețe la o facultate de stat în România (aproximativ 79%) în timp ce 14% au ales să urmeze o facultate particulară din țară.

Aproape 8% o să urmeze facultatea în străinătate (țările cele mai vizate fiind Anglia, Olanda, Spania, etc.). 

Când studenți lucrează în timpul facultății

[Sursa foto: Pexels.com]

Sondajul privind pregătirile pentru începerea anului școlar studențesc a fost realizat online de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eșantion de circa 1.200 de respondenți persoane fizice din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet.

Ca venituri lunare, 50,04% din total respondenți câștigă sub 2,500 lei, 47,53% între 2.500 și 5.000 de lei și doar 2% peste 10.000 de lei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI