Close sidebar
Close sidebar

Începând cu 14 august, două străzi din Capitală vor avea sens unic. Ce precizări a făcut Nicușor Dan

Potrivit primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, de luni, 14 august, Calea Floreasca și Radu Beller devin străzi cu sens unic.

Alexandra Bercea,

Începând cu 14 august, două străzi din Capitală vor avea sens unic

[Sursa foto: Fotojet-Facebook-Nicușor Dan]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pentru ca circulația să se desfășoare corespunzător, se poate impune ca circulația pe anumite sectoare de drum să se desfășoare pe un singur sens. Începutul și sfârșitul drumului cu sens unic trebuie să fie semnalizate conform regulilor de circulație. 

Pentru a circula pe aceste străzi, trebuie respectate mai multe reguli de circulație.

Nicușor Dan

[Sursa foto: Facebook-Nicușor Dan]

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a transmis pe pagina sa de Facebook faptul că, luni 14 august, ora 09:00, Calea Floreasca devine sens unic de circulație spre șoseaua Ștefan cel Mare către intersecția Calea Floreasca cu strada Ceaikovski.

Autobuzele regiei autonome de transport, STB, vor circula pe benzile speciale rezervate autobuzelor, dinspre strada Ceaikovski spre Șoseaua Ștefan cel Mare. Pista pentru biciclete se va monta pe același sens.

Nicușor Dan a declarat că Radu Beller va deveni sens unic dinspre bulevardul Mircea Eliade spre Piața Dorobanți.

În această situație, autobuzele STB vor rula pe banda dedicată, de la Piața Dorobanți spre bulevardul Mircea Eliade.

Bicicletele vor circula pe aceeași direcție.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pentru a fi implementate noile reglementări de trafic, s-au executat lucrări de frezare, asfaltare, creare de benzi unice pentru autobuz, trasare a marcajelor rutiere corespunzătoare locurilor de parcare.

Care sunt regulile de circulație pe străzile cu sens unic?

Atunci când ne aflăm pe străzi cu sens unic, staționarea și oprirea se fac pe ambele pe părți. Condiția este aceea ca cel puțin o bandă de circulație să rămână liberă, în cazul în care nu există alte semne care impun reguli diferite.

Începând cu 14 august, două străzi din Capitală vor avea sens unic

Depășirea este permisă pe partea stângă. În cazul în care tramvaiele care se află în mers se pot depăși pe ambele părți, cea mai indicată parte este prin dreapta. În cazul în care tramvaiul este oprit în stație, atunci depășirea va fi efectuată pe partea stângă. Dacă nu se poate depăși, atunci șoferul este nevoit să opreacă în spatele ultimului vagon.

Citește și: Codul Rutier 2023. Cu cât au crescut amenzile?

Manevrele interzise pe străile cu sens unic sunt cele care presupun întoarcerea vehiculelor. Șoferii trebuie să știe faptul că mersul cu spatele poate fi făcut în maxim 50 de metri. Ieșirea cu spatele de pe străzi nu este permisă.

Atunci când șoferii ies de pe aceste străzi, cei care vor să facă stânga trebuie să ocupe rândul de lângă bordură sau acostamentul din partea stângă. 

Ce amenzi primești dacă nu respecți regulile străzilor cu sens unic?

Conducătorii auto care sunt prinși că circulă pe sens interzis, riscă între 6-8 puncte amendă. Aceștia trebuie să scoată din buzunar între 540 și 720 lei.

Amenzi ciruclație pe sens unic

[Sursa foto: PixaBay]

Cum ne dăm seama că ne aflăm pe o stradă cu sens unic?

Pentru a recunoaște o stradă cu sens unic, trebuie să fim atenți la câteva lucruri. Primul este acela că o stradă cu sens unic nu are axa drumului.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Axa drumului reprezintă acea linie imaginară sau realizată printr-un marcaj, care are rolul de a despărți sensurile de circulație. 

Pe o stradă cu sens unic, axa drumului nu mai există.

De asemenea, atunci când ne aflăm în apropierea unui drum cu sens unic, din lateral sau la intrare pe drum vom întâlni un indicator de informare „ Drum cu sens unic “. Acesta are rolul de a indica direcția drumului cu sens unic. Mai mult decât atât, la apropierea din sens invers de un drum cu sens unic, vom putea vedea indicatorul de interzicere „ Accesul interzis “ 

Citește și: Vești mai puțin bune pentru șoferi. Amenzile se vor majora din 2023

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI