BAC sesiunea de toamnă 2023. Peste 33.900 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii examenului naţional de bacalaureat 2023 în a doua sesiune organizată în acest an.

Citește și: Subiecte BAC 2023 Română sesiunea de toamna: la ce oră se publică baremul de corectare

BAC sesiunea de toamnă 2023. Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 22.600

de candidaţi provin din promoţia anului 2023, iar aproximativ 11.300 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare, potrivit EDU.ro.

BAC sesiunea de toamnă 2023. Prima probă la Limba și literatura română

BAC sesiunea de toamnă 2023. Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor, începând cu această sesiune a examenului naţional de bacalaureat.

BAC sesiunea de toamnă 2023. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.

BAC sesiunea de toamnă 2023. Subiectele la Limba și literatura română

BAC sesiunea de toamnă 2023. Subiectele la Limba și literatura română

Edu.ro Barem Română BAC toamnă 2023- La ce oră se publică răspunsurile?

Baremul la proba scrisă de la Română- BAC 2023, sesiunea toamnă    vor fi disponibile imediat după încheierea examenului, în jurul orei 12:00.

Baremul de corectare va fi publicat pe Edu.ro, la ora 15:00. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Candidații au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele primite. Probele încep la ora 09:00 și elevii au acces în clase în baza unui act de identitate valabil, până la ora 08:30. 

Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei (3) ore, calculate din momentul în care fiecare candidat din sală a primit foaia cu subiectele. Beneficiază de prelungire (cel mult două ore) candidații cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile județene, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

BAC sesiunea de toamnă 2023. Prima probă la Limba și literatura română

BAC sesiunea de toamnă 2023. Prima probă la Limba și literatura română

Pentru a rezolva cele trei subiecte, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. În cazul probelor scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.

Candidații au la dispoziție modele pe  subiecte.edu.ro,  care sunt asemănătoare cu subiectele care au picat la proba la Română din acest an și din anii anteriori.

Calendar Bacalaureat sesiunea august-septembrie

  • 17 – 24 iulie 2023: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 7 – 11 august 2023: Echivalarea competențelor de comunicare în limba română și într-o limbă străină, și a competențelor digitale. Regulile de echivalare a probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, publicate de Ministerul Educației.
  • 16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor
  • 29 august 2023:    Afișarea rezultatelor finale

BAC-ul de toamna 2023. Ce trebuie să știe elevii

Ministerul Educaţiei menţionează că este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Citește și: Rezultate BAC 2023 toamnă: Când se afișează notele pentru sesiunea a doua a examenul de Bacalaureat?

”Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni”, spune Ministerul Educației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si