Prețurile ridicate din ultima perioadă se resimt și la energia electrică. Camera Deputaţilor a implementat astfel o serie de măsuri menite să diminueze consumul de energie, se arată în comunicatul de presă transmis joi de Cameră.

Citeste si: Coaliția vrea să interzică exportul lemnelor de foc și să plafoneze prețurile pentru acestea

Astfel, a fost demarată reabilitarea termică a unor zone aferente clădirii prin schimbarea tâmplăriei exterioare vechi cu tâmplărie termoizolantă din aluminiu.

Zone ale Bucureștiului neiluminate

Sursele de iluminat sunt gestionate unitar de către un dispecerat tehnic dedicat printr-un program de tip Building Management System (BMS), ce conţine scenarii de iluminat în funcţie de activităţi şi de gradul de ocupare a spaţiilor şi solarizarea clădirii, a anunțat Camera Deputaților.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În ceea ce priveşte iluminatul exterior, au fost luate măsuri de diminuare a acestuia la 50%, iar iluminatul festiv al faţadei a fost redus la o perioadă de două ore, zona dinspre Parcul Izvor beneficiind de iluminat economic pe bază de led, cu consum redus de energie. Instalaţiile de iluminat exterior nu au exclusiv rol decorativ- deşi imaginea Palatului Parlamentului pe timp de noapte este spectaculoasă, punând în evidenţă unul dintre reperele inconfundabile ale României – ci are şi funcţii pe linia proceselor de mentenanţă, siguranţă şi securitate.

Citeste si: Silviu Constantin Gheorghe a fost plasat în arest la domiciliu. Magistrații au respins cererea de arestare preventivă în cazul primarului din Otopeni

Începând cu anul 2022, întregul imobil este alimentat cu energie electrică produsă exclusiv din surse regenerabile (energie clasificată drept „verde”), iar notarea energetică a clădirii are valoarea de 93.48 ”, a transmis Camera Deputaților.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si