Capitala şi 15 judeţe din partea sudică şi sud-vestică a ţării sunt vizate luni de o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

UPDATE. Cod portocaliu de caniculă pentru marți și miercuri

UPDATE 10,15. Meteorologii de la ANM au actualizat, luni dimineață, avertizările meteo de caniculă pentru zilele următoare. Marți, va fi cod portocaliu în sudul țării, iar miercuri codul se restrânge spre zona Banatului.

Pentru ziua de marți, codul portocaliu va afecta Banatul, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei.

Avertizare ANM pentru marți, 13 august

Avertizare ANM pentru marți, 13 august

[Sursa foto: Meteo Romania]
 

Val de caniculă persistent în sudul României

Astfel, duminică şi luni, în sudul Crişanei, Banat, Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Citește și: Cod galben de caniculă în 15 județe și în Capitală! HARTA zonelor cu temperaturi extrem de ridicate

Temperaturile maxime vor fi de 35- 37 de grade, mai ridicate luni, izolat până spre 38 de grade. Nopţile vor fi tropicale, cu valori termice în jurul a 20 de grade.

Potrivit ANM, judeţele vizate de atenţionarea meteorologică sunt: Argeş, Arad, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Timiş, Teleorman,Vâlcea şi municipiul Bucureşti.

ANM precizează că valul de căldură va persista în sud-vest şi sud şi în zilele următoare. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

 Cod galben de caniculă, luni, în Capitală și 15 județe

Cod galben de caniculă, luni, în Capitală și 15 județe

Cod portocaliu de caniculă pentru marți și miercuri

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 13 august
Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic
Zone afectate: Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, Carpații Meridionali și Occidentali

Marți (13 august), în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, Carpații Meridionali și Occidentali va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 13 august
Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: Banat, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei

În Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39...40 de grade. Minimele vor fi de 21...22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.

Canicula își restrânge zona de acțiune miercuri, 14 august

Canicula în România, miercuri 14 august

Canicula în România, miercuri 14 august

[Sursa foto: Meteo Romania]

 

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 14 august
Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic
Zone afectate: Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul

Munteniei

Miercuri (14 august), în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, și local în vestul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Citeste si: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol:" Întreaga industrie a spus nu"- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum le-a ademenit "Șacalul" pe Delia și Denisa, tinerele ucise pe litoral. Imagini cu suspectul adus în cârje la instanță- antena3.ro

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Canicula va persista și în zilele următoare în vest, local în sud și pe arii restrânse în centru, unde și disconfortul termic va fi ridicat.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 14 august
Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: Banat, sudul și sud-vestul Olteniei, sud-vestul Munteniei

În Banat, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade. Minimele vor fi de 21...22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si