Procesul de vaccinare anti-COVID pentru personalul din învăţământ va începe de miercuri în majoritatea judeţelor din ţară, urmând să se finalizeze pe 10 martie, a anunțat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă. 

În această perioadă, oficialii estimează că vor fi administrate primele doze pentru un număr de aproximativ 60.000 de persoane.

Citeste si: Veste cumplită despre prezența virusului mutant în România. Tulpina britanică, în jumătate din țară

Valeriu Gheorghiță: Prima etapă de vaccinare se încheie pe 10 martie 

"Procesul de vaccinare pentru personalul din învăţământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea judeţelor din ţară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti, de joi, 25 februarie, continuă alte 14 judeţe, din 26 februarie două judeţe şi pe 1 martie încep ultimele trei judeţe", a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Palatul Victoria

Perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până pe 10 martie pentru administrarea primei doze. "Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces", a precizat șeful CNCAV. 

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre al treilea val al pandemiei. Noua tulpină Covid-19 face ravagii

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

valeriu gheorghiță
Şeful CNCAV a explicat că fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de ser administrat, iar programarea se va face după o altă modalitate şi nu în platforma informatică.

Câți profesori sunt programați pentru vaccinare

Autorităţile doresc ca, într-un timp cât mai scurt, să asigure vaccinarea anti-COVID cu prioritate personalului din învăţământ. Valeriu Gheorghiță a amintit că peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din rândul personalului didactic, iar alte aproximativ 128.000 sunt deja programate.

În România sunt peste 220 de mii de profesori, la care trebuie adăugate și alte persoane din sistemul de învățământ.

"Modalitatea de programare şi de derulare a activităţilor de vaccinare au fost transpuse într-o instrucţiune care deja a fost transmisă către fiecare judeţ, către Direcţiile de sănătate publică şi, de asemenea, către Ministerul Educaţiei încă din cursul zilei precedente", a precizat medicul Gheorghiţă. 

Citeste si: Un veteran de război, în vârstă de 91 de ani, s-a vaccinat împotriva COVID-19

Vor fi folosite atât vaccinuri produse de compania Oxford-AstraZeneca, în mod deosebit pentru persoanele cu vârstă cuprinsă până la 55 de ani, inclusiv acolo unde nu se observă sau nu se identifică anumite contraindicaţii.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

De asemenea, vaccinul produs de compania BioNTech-Pfizer va fi recomandat cu prioritate persoanelor cu vârstă de peste 55 de ani, exceptând situaţiile în care se identifică anumite contraindicaţii.

Şeful CNCAV a explicat că fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de ser administrat, iar programarea se va face după o altă modalitate şi nu în platforma informatică.

"Unităţile de învăţământ centralizează lista cu personalul propriu care doreşte să fie vaccinat în această perioadă.

Aceste liste sunt centralizate la nivelul Inspectoratelor şcolare judeţene şi sunt transmise către Direcţiile de sănătate publică. Direcţiile de sănătate publică, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioada pe care am propus-o pentru derularea activităţii de vaccinare, efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunţaţi prin grija Inspectoratelor şcolare şi a conducătorilor unităţilor de învăţământ. Ca atare, aşa cum am spus, procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7- 10 zile pentru fiecare judeţ, în funcţie de momentul la care debutează activitatea de vaccinare pentru această categorie profesională", a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si