In articol:
Astfel, în primele trei luni ale anului viitor, se preconizează că vor începe lucrările de modernizare pentru aceste instituții de învățământ.
Ștefan Ilie a subliniat că există posibilitatea ca reabilitarea mai multor școli să înceapă simultan. Oficialul a discutat cu Inspectoratul Școlar și cu directorii școlilor pentru a coordona acest aspect.
Primarul a menționat că, deși mutarea elevilor de la Liceul Grigore Moisil la Liceul Agricol a generat disconfort, aceasta este necesară pentru a permite realizarea lucrărilor de reabilitare. De asemenea, se vor lua în calcul toate internatele, iar investițiile vor viza și consolidarea unor clădiri importante, cum ar fi Liceul Economic.
Calendarul reabilitării școlilor din Tulcea: când încep lucrările la fiecare unitate de învățământ
Proiectul de consolidare și reabilitare a corpului C al Colegiului Economic „Delta Dunării” este estimat să înceapă în luna ianuarie a anului viitor.
În luna februarie a anului viitor, se prevede începerea lucrărilor de reabilitare pentru corpul B al Liceului de Arte „George Georgescu” de pe strada Babadag, Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 19 „Dumbrava Minunată”, și școlii I.
Ulterior, în luna martie, este estimată începerea lucrărilor de reabilitare pentru căminul internat și cantina din cadrul Liceului Tehnologic „Brad Segal”. În aceeași lună, există posibilitatea să înceapă reabilitarea energetică a clădirii Liceului de Arte „George Georgescu”.
De asemenea, în luna martie a anului 2024, se estimează începerea lucrărilor de consolidare și reabilitare pentru corpurile B și F din cadrul Colegiului Economic „Delta Dunării”.
Majoritatea proiectelor dedicate școlilor sunt prognozate să fie finalizate în 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Cu toate acestea, pentru Colegiul Spiru Haret, termenul de execuție este stabilit la 18 luni de la începerea lucrărilor.
Menționăm că lucrările la Liceul Grigore Moisil, începute în luna septembrie 2023, și la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 13, începute în anul 2020, sunt finanțate prin Programul Operațional Regional (POR).
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Ștefan Ilie a recunoscut că aceste lucrări vor crea disconfort pentru elevi, părinți și profesori, dar a subliniat importanța realizării lor. Proiectele beneficiază de finanțare din diverse surse, inclusiv din Planul Național de Redresare și Reziliență și Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat.
Primarul a asigurat că comunicarea cu conducerea școlilor va fi permanentă pe durata procesului de reabilitare, iar soluții vor fi găsite pentru relocarea elevilor prin comasare sau utilizarea altor spații adecvate.