Close sidebar
Close sidebar

Începe reabilitarea școlilor în Tulcea. Lista unităților de învățământ care intră în reparații

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a anunțat că, începând cu anul viitor, se va demara procesul de reabilitare a nouă școli din localitate.

Redactia Stirile Kanal D,

Sala de clasa modernizată

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astfel, în primele trei luni ale anului viitor, se preconizează că vor începe lucrările de modernizare pentru aceste instituții de învățământ.

Ștefan Ilie a subliniat că există posibilitatea ca reabilitarea mai multor școli să înceapă simultan. Oficialul a discutat cu Inspectoratul Școlar și cu directorii școlilor pentru a coordona acest aspect. Lunar, se va comunica fiecărei unități de învățământ stadiul proiectului, iar înainte de licitație se va începe căutarea spațiilor alternative pentru elevi.

Primarul a menționat că, deși mutarea elevilor de la Liceul Grigore Moisil la Liceul Agricol a generat disconfort, aceasta este necesară pentru a permite realizarea lucrărilor de reabilitare. De asemenea, se vor lua în calcul toate internatele, iar investițiile vor viza și consolidarea unor clădiri importante, cum ar fi Liceul Economic.

Calendarul reabilitării școlilor din Tulcea: când încep lucrările la fiecare unitate de învățământ

Sală de clasă modernizată

[Sursa foto: PixaBay]

Proiectul de consolidare și reabilitare a corpului C al Colegiului Economic „Delta Dunării” este estimat să înceapă în luna ianuarie a anului viitor.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

În luna februarie a anului viitor, se prevede începerea lucrărilor de reabilitare pentru corpul B al Liceului de Arte „George Georgescu” de pe strada Babadag, Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 19 „Dumbrava Minunată”, și școlii I.

L. Caragiale.

Ulterior, în luna martie, este estimată începerea lucrărilor de reabilitare pentru căminul internat și cantina din cadrul Liceului Tehnologic „Brad Segal”. În aceeași lună, există posibilitatea să înceapă reabilitarea energetică a clădirii Liceului de Arte „George Georgescu”.

De asemenea, în luna martie a anului 2024, se estimează începerea lucrărilor de consolidare și reabilitare pentru corpurile B și F din cadrul Colegiului Economic „Delta Dunării”.

În aceeași perioadă, va începe și procesul de reabilitare a imobilului Colegiului Dobrogean „Spiru Haret”.

Majoritatea proiectelor dedicate școlilor sunt prognozate să fie finalizate în 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Cu toate acestea, pentru Colegiul Spiru Haret, termenul de execuție este stabilit la 18 luni de la începerea lucrărilor.

Menționăm că lucrările la Liceul Grigore Moisil, începute în luna septembrie 2023, și la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 13, începute în anul 2020, sunt finanțate prin Programul Operațional Regional (POR).

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Ștefan Ilie a recunoscut că aceste lucrări vor crea disconfort pentru elevi, părinți și profesori, dar a subliniat importanța realizării lor. Proiectele beneficiază de finanțare din diverse surse, inclusiv din Planul Național de Redresare și Reziliență și Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat.

Primarul a asigurat că comunicarea cu conducerea școlilor va fi permanentă pe durata procesului de reabilitare, iar soluții vor fi găsite pentru relocarea elevilor prin comasare sau utilizarea altor spații adecvate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI