Conform măsurilor hotărâte de autorităţi, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va efectua în prima şi în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.

Citeste si: Procesul de testare rapidă a elevilor, îngreunat de proceduri și dezinteres. Consiliul Naţional al Elevilor cere lămuriri Ministerului Educaţiei

Testele vor fi efectuate în școli sau la domiciliu, periodic

Această testare COVID-19 se va realiza în cadrul sălilor de clasă sau în alte spatii, sub supravegherea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unităţii de învăţământ. Testarea se poate efectua şi la domiciliu, sub îndrumarea părinţilor. Modul în care se efectuează acest tip de teste a fost explicat inclusiv cu ajutorul unor clipuri video realizate de miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei.

Începe testarea COVID-19 a elevilor. În școli vor fi folosite primele teste de salivă

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se fac testele de salivă în școli. Miniștrii Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, demonstrație video

Totodată, persoanele desemnate responsabile din cadrul fiecărei unități de învăţământ, au fost instruite referitor la colectarea testelor cu rezultat pozitiv.

Testele cu rezultat pozitiv sunt considerate deşeuri medicale cu potenţial infecţios. Testele care vor fi descoperite ca fiind pozitive în incinta unităților de învăţământ vor fi aruncate în coşuri prevăzute cu capac, pedală şi sac de gunoi. Apoi, acestea vor fi eliminate pe un circuit separat.

În prima tranşă, România a comandat 6,5 milioane de astfel de teste. Următoarele transporturi vor ajunge în ţară în prima parte a lunii decembrie.

Testele au fost livrate dezasamblate şi angajaţii şcolilor trebuie să le asambleze pentru a fi folosite de elevi.

Citeste si: Vacanţa de iarnă 2021- 2022: Cât mai merg elevii la şcoală?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si