Miercuri începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani după ce înainte cu o zi au ajuns în țară 114.000 de doze pediatrice.
Serul este conceput special pentru a fi administrat la această vârstă și are ca scop prevenirea formelor severe de boală.

Citeste si: CNCAV: 3.002 persoane şi-au făcut prima doză de vaccin anti-COVID în ultimele 24 de ore

Începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

„Cel mai important lucru este că avem vaccin, gândiţi-vă că este dozat în aşa fel încât să fie o treime din doza vaccinurilor de la adulţi, dozat pentru vârsta 5-11 ani. Vine în forme de prezentare care permit păstrarea şi în frigidere la 2 grade celsius, că poate fi administrat în centre de vaccinare sau la cabinetul medicului de familie, fiecare dintre părinţi să ceară informaţii de la personalul medical, ne dorim foarte mult să avem părinţi care în primul rând să se informeze, să înţeleagă de ce este important să prevenim o boală infecţioasă severă care ne-a pus la pământ doi ani, să ieşim din această pandemie”, afirmă medicul.

Sunt și părinți care se arată ușor reticenți în a lua această decizie, spunând că tot vor răspândi boala celor vulnerabili, chiar dacă vor face o formă ușoară.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Alexandru Rafila: Peste trei săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, iar din martie vor fi luate măsuri de relaxare

"Nu cred că vrem să vedem 600 de decese"

"Avem de-a face cu un risc de transmitere în comunitate extrem de mare, după cum vedeţi rata de transmisie este foarte mare şi riscul ca acel copil să se decompenseze şi să ajungă în terapie intensivă este unul prezent.

Nu cred că vrem să vedem 600 de decese, aşa cum am avut în octombrie, şi de data asta în rândul copiilor. Trebuie să ne gândim foarte clar: nu există soluţii ideale într-o situaţie pandemică, există soluţii pe care le aplici pentru că altă soluţie nu ai. Nu avem medicamente antivirale care să fie minunate şi să iei o doză şi să se rezolve această pandemie şi atunci vaccinarea este singura care ne oferă perspectiva de a scădea numărul de cazuri grave, de a reduce transmisibilitatea bolii, nu în ultimul rând de a reduce spitalizările şi de a reduce incidenţa cazurilor severe”, a explicat Dr. Valeria Herdea.

Citeste si: Eric Clapton declară că persoanele care s-au vaccinat anti-COVID sunt victime ale „hipnozei de formare în masă”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si