S-a dat startul "operatiunii rechizitele", varianta 2017! Parintii sunt nevoiti sa bage mana adanc in buzunare pentru ca micutii sa mearga la scoala cu ghiozdanul plin! Cum preturile nu sunt mici, trebuie cautate solutii pentru economii. Tocmai asta facem acum, in rubrica stirilor Kanal D "Cat te costa?"!

Drumul pana la papetarie sau la raionul cu rechizite este o afacere costisitoare.

Trebuie sa ne punem pe adunat...

E bine sa aveti 500 de lei pregatiti, o valoare, atentie, medie. Stiti deja ca invatamantul gratuit... costa. O spune chiar ministrul educatiei!

"Educatie e gratuita conform Constitutiei! In fapt, cineva trebuie sa asigure aceasta gratuitate. Statul asigura o parte din gratuitate. Parintile asigura alta parte din gratuitate!"

Cum facem totusi sa nu cheltuim intreg bugetul rezervat anul acesta pentru rechizite? In primul rand, avem nevoie de un plan bine facut.

Iata cum apare prima greseala. Niciun drum facut la magazin nu se lasa cu un singur produs in cos. Intotdeauna mai apare cate ceva si uite-asa bugetul creste.

Din acest motiv, e vine sa aveti o lista clar stabilita de la inceput. In cazul caietelor si al ustensilelor pentru scris, cumparati la pachet.
Un set va aduce o economie de 30 la suta fata de cumparaturile la bucata.


Inainte sa alegeti, comparati pretul. Spre exemplu, in acest magazin sunt zeci de caiete sau de stilouri diferite. Cel mai scump produs poate avea un pret chiar si de 10 ori mai mare decat cel mai ieftin, din aceeasi categorie.

Raionul de rechizite cu personaje din desene animate poate fi o adevarata sperioetoare pentru parinti. De ce? Aici, un ghiozdan de mici dimensiuni poate sa coste si 109 lei.

Repet, unul de mici dimensiuni.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Parintii care vor ca cei mici sa fie in pas cu moda trebuie sa se puna la punct cu desenele animate… Baietii prefera personajele din "Cars"!

Elsa si Anna sunt personajele preferate de domnisoare.

Cat despre minioni, acestia merg cam pentru oricine.

Asadar, cum alegem?

De multe ori, personajele din desene sau filme sunt criteriul de selectie. Iar asta inseamna bani in plus.

Un caiet cu personaje din filme sau desente animate imprimate pe coperta poate sa coste si de 2 sau 3 ori mai mult decat unul obisnuit.

Spre exemplu, un penar cu insemnele Star Wars costa in mod normal 33 de lei 90, dar poate fi cumparat la reducerel cu 24,90.
O bucata de carton pe care iti notezi orarul costa 1 leu 50 daca are imprimate personaje celebre.

O banala mapa din pastic trece si ea de 3 lei 50.

Daca utilitatea conteaza, atunci limita de pret coboara mult. Spre exemplu, cel mai ieftin caiet porneste de la 19 bani. Un ghiozdan poate fi cumparat chiar si cu 9 lei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

La capitolul carte de specialitate lucrurile se complica. Spre exemplu, un dictionar englez roman pentru cei mici costa cam 35 de lei.

Sa nu uitam de varianta magazinelor online pentru rechizite. E suficient sa dam o cautare simpla pe internet si gasim zeci de variante. Un magazin online poate avea in depozit mult mai multe modele. Iar asta inseamna ca si preturile variaza.

Nu e nevoie sa folosim telefonul. Plasam comanda online, de multe ori livrarea se face intr-un termen rezonabil, iar daca valoarea comenzii este suficient de mare, atunci si transportul poate fi gratuit.

Un caiet A5 cu 48 de file costa cam 99 de bani intr-un hypermarket. La o papetarie poate fi gasit cu aproximativ 1 leu 50. Online, pretul este de aproximativ 1 leu si 19 bani.
In cazul unui stilou cu 6 rezerve, acelasi model, preturile sunt cuprinse intre 21 si 24 de lei.

La ghiozdane, in hypermarket, putem plati de la 9, pana la 150 de lei. Librariile sunt ceva mai mici, asa ca pretul este in jur de 100 de lei.
Online, cerul e limita, ca sa spunem asa. Sunt sute de modele, iar preturile trec si de 450 de lei, adica o suta de euro.

Daca aducem in discutie si uniforma, atunci trebuie sa adaugati inca 200 de lei la cheltuieli. Cel putin!

Cu asa sume vehiculate, ce sa mai spunem? Nu uitati regula de aur: aveti mare grija de banii dumneavoastra!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si