Miercuri, 6 iunie 2024, a început construcția metroului din Cluj. Evenimenul a fost marcat de participarea lui Emil Boc, primarul orașului, Marcel Ciolacu, premierul României, Nicolae Ciucă, președintele Senatului, și a lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Sorin Grindeanu a declarat că până în anul 2031, în Cluj, va exista o linie de metrou complet funcțională.

Citește și: Momente de panică la metroul din București. Un călător a murit după ce a căzut pe șine la stația Obor

Începutul unei noi ere pentru Cluj: a început construcția metroului!

[Sursa foto: istockphotos]

O nouă eră pentru Cluj: construcția metroului

Potrivit decalrațiilor făcute de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, investiția în construcția metroului s-ar ridica la 3,69 miliarde de lei, dintre care 1,48 de miliarde de lei sunt fonduri din PNRR, 41 de milioane de lei de la bugetul Primăriei, iar 10,04 miliarde de lei de la bugetul de stat.

Sorin Grindeanu a marcat evenimentul din Cluj printr-o postare pe pagina sa de Facebook. Ministrul  a declarat că linia de metrou va fi complet funcțională până în anul 2031.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Linia de metrou va avea peste 21 de km și 19 stații.

Citește și: VIDEO- Atac cu sabia lângă o staţie de metrou din Londra! Mai multe persoane, printre care și polițiști, au fost rănite

Începutul unei noi ere pentru Cluj: a început construcția metroului!

[Sursa foto: istockphotos]

"Încep lucrările la prima magistrală de metrou din afara Capitalei! Construcția metroului clujean este finanțată de Ministerul Transporturilor prin #PNRR, dar derulată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Este un nou exemplu de rezultat al unui parteneriat eficient al autorităților centrale și locale în beneficiul românilor! Valoarea totală a contractului este de 13,69 miliarde de lei. Din această sumă:

• 1,48 de miliarde de lei sunt fonduri din PNRR

• 41 de milioane de lei de la bugetul Primăriei

• 10,04 miliarde de lei de la bugetul de stat

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat anul trecut (mai 2023) cu o asociere de constructori pentru suma de 10,78 miliarde de lei (cu TVA). Această linie de metrou va deveni complet funcțională în 2031 când se mizează pe un număr de 164.000 de călători/ zilnic. Clujenii vor avea la dispoziție, din acel moment, o linie de metrou ușor în lungime de peste 21 de km și 19 stații", se arată în postarea ministrului Sorin Grindeanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si