Ovidiu Tender a fost condamnat in vara lui 2015 la 12 ani si 7 luni inchisoare cu executare pentru inselaciune, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata, pedeapsa care ii poate ruina afacerile. Recent, Comisia Europeana a intocmit un raport cu o lista de persoane ce detin in proprietate sau au contracte de arenda pe terenuri agricole din state africane, iar Tender, singurul roman, se afla printre fruntasi.

Potrivit raportului, citat de economica.net, Tender are din 2011 contracte de concesiune pe o suprafata de 30.000 de hectare de teren in Gambia si alte 100.000 de hectare in Senegal.
In total, suprafata terenurilor din Africa este de 5 ori suprafata Bucurestiului! Terenurile sunt insa neutilizate, proiectele agricole sau de generare a biocombustibililor fiind in faza incipienta. Tender declara in urma cu patru ani ca pe pamanturile din Gambia si Senegal vrea sa cultive Jatropha, un arbust din semintele caruia voia sa obtina petrol. “Am demarat un program de investitii in agricultura pe termen lung in Senegal si Gambia. Voi cultiva jatropha. Aceasta planta, denumita si arborele de petrol, prin prelucrare, da un ulei din care se produce biodiesel. Vreau exploatatii de acest tip si in alte tari precum Guineea Bissau ori Guineea Conakry. Pe un termen de 10 ani am intentia sa exploatez un milion de hectare de teren agricol cu aceasta planta tehnica.
Estimez o investiţie de 400-500 de milioane de dolari numai pentru jatropha”
, declara, pentru cotidianul.ro, Ovidiu Tender.




Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si