Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede că divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate, fără consimţământul acesteia, de natură să-i provoace o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale, va fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, potrivit Stirile PRO TV.

Închisoare de la 6 luni la 3 ani

Actul normativ vizează completarea art. 226 din Legea nr. 286/2019 privind Codul penal.

"Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă", prevede legea promulgată.

Citește și: Supermarketurile ar putea fi închise duminica şi mutate în afara oraşului

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Actul normativ stabileşte şi ce se înţelege prin "imagine intimă".

Actul normativ stabileşte şi ce se înţelege prin "imagine intimă".

[Sursa foto: PixaBay]

Actul normativ stabileşte şi ce se înţelege prin "imagine intimă".

Citește și: România redefinește violul: Actul sexual cu minori sub 16 ani devine infracțiune. Ce este clauza „Romeo și Julieta”

De asemenea, prevede că nu va constitui infracţiune această faptă în cazul în care făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si