Ileana Negru a lucrat mulți ani ca îngrijitoare de bătrâni în Italia, apoi s-a mutat în Spania acolo unde locuia fiica sa. Românca și-pus capăt zilelor dându-și foc pe data de 25 mai, în Poiana Braşov, din cauza faptului că nu mai putea să îndure durerea şi umilinţa la care a supus-o statul din țara sa natală.

Vestea tragică a morții Ileanei a fost dată pe rețelele de socializare de Cătălin Giurcanu, fiind și el la rândul său fiu al unui erou martir al Revoluției.

Bărbatul a povestit cum a fost tratată românca: cu dispreț de către instituțiile publice, în ciuda a tot ceea ce a făcut de fiul ei pentru țară.

Citește și: Cine a fost marea dragoste a lui Stephan Pelger? A murit într-un teribil accident de mașină!

„Femeia asta n-a stat, toată viața ei a muncit în Italia ca badantă, a făcut tot posibilul să trăiască pe picioarele ei până n-a mai putut să lucreze după ce s-a operat la șold. Pe 25 mai, s-a dus la mormântul lui Florin, băiatul ei de 12 ani împuşcat la Revoluţie, după aceea s-a dus în Poiana Braşov, şi-a turnat benzină, și şi-a dat foc… Atunci când au reuşit să o resusciteze, a spus că: ‘Am făcut gestul ăsta în numele eroilor martiri.’ După aceea şi-a dat duhul”, a mărturisit Giurcanu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De asemenea, conform aceleași postări, Ileana trăia deja de ani de zile cu durerea pierderii fiului său. Mai mult, după atâţia ani, statul nu i-a trimis după gratii pe ucigașii copilului ei, fiind umilită în special la Casa de Pensii, unde i s-a transmis că din moment ce trăieşte în Spania n-are nevoie de banii de la statul român.

Femeia a fost batjocorită de instituțiile statului român

„Mi-a povestit cum şi-au bătut joc de ea efectiv la Casa de Pensii. Ca să îşi primească în Spania indemnizaţia aia amărâtă de 918 lei s-a dus de trei ori. Ea locuia la fiica ei în Tenerife, care muncea acolo, nu era să huzurească,” a mai povestit Giurcanu.

IPJ Brașov a confirmat evenimentul tragic într-o declarație transmisă Epoch Times:  „O femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Brașov, și-ar fi dat foc pe drumul forestier ‘Drumul Vechi’, ce face legătura între zona Poiana Mică și strada Poiana Ruia, din Stațiunea Poiana Brașov. Echipajul S.M.U.R.D. sosit la fața locului a acordat primele îngrijiri medicale, ulterior transportând persoana vătămată în zona unde a aterizat un elicopter S.M.U.R.D. pentru a o prelua. Femeia era încă în viață, dar ulterior a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare și s-a constatat decesul acesteia.”

Citește și: SANITAS pune presiune pe coaliție. Ministerul Sănătății solicită DSP-urilor estimarea necesarului pentru voucherele de vacanță

La locul incidentului, oamenii legii au identificat un recipient cu urme de combustibil lichid, o brichetă și o bucată de carton care conținea un mesaj. Cu toate că nu se cunoaște conținutul exact al mesajului, se presupune că este un testament al protestului său.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Fac precizarea că nu putem reda conţinutul acestuia, dar pot menţiona că doamna era nemulţumită de evoluţia lucrurilor în România după Revoluţia din 1989, data de 25 mai fiind şi ziua în care se comemorează eroii Revoluţiei”, a mai menționat reprezentanta Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Citește și: O româncă din Italia a fost despăgubită de statul italian după ce a trecut prin momente de coșmar! Ce sumă a primit victima unei agresiuni sexuale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si