In articol:
- Preotul a fost trezit de credincioși
- Cât câștigă un preot în România? Statul alocă sume uriașe de bani cultelor religioase
Pentru un preot catolic din Italia, seara de Ajun de Crăciun este una dintre cele mai importante seri din întreg anul.
Din cauza unei erori de organizare, în acest an, episcopul din Veneto nu a ajuns la slujba de Crăciun.
Citește și: Pedeapsa primită de o profesoară care a lovit un elev cu palma
Cu puțin timp înainte de slujba de la miezul nopții, bărbatul a hotărât să se odihnească puțin, setându-și, în același timp, alarma telefonului la ora 22:50.
Preotul a fost trezit de credincioși
Doar că, aici a apărut eroarea de organizare. De fapt, se pare că preotul și a setat alarma pentru ora 10:50, pentru a doua zi de dimineață.
În final, preotul a fost trezit de bătăile în ușă ale credincioșilor. A doua zi, la slujba de Crăciun, preotul a povestit întreaga întâmplare și le-a mărturisit oamenilor că nu trebuie să ne fie rușine de slăbiciunile noastre
Cât câștigă un preot în România? Statul alocă sume uriașe de bani cultelor religioase
Românii sunt împărțiți în două tabere: unii spun că preoții câștigă foarte mult, alții spun că aceștia câștigă mult prea puțin și că meseria lor este una foarte importantă. Iată cât a câștigată un preot de bobotează!
În România, să fii preot este o meserie cu adevărat importantă, motiv pentru care și salariul peste promițător.
Totuși, preoții nu au același statut în ceea ce privește salariile.
În România, subiectul salariilor este unul puțin discutat. Cu atât mai mult atunci când vine vorba despre membrii cultelor religioase, pentru care statul alocă mulți bani.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Părerile sunt împărțite, iar oamenii din zona rurală le iau apărarea preoților, susținând că munca lor este una deosebit de importantă, iar suma pe care ar căpăta-o un preot ar fi chiar mică. Însă, în funcție de ierarhie și de parohia pe care o dețin, preoții au salarii diferite.
Spre exemplu, un preot aflat la început de drum câștigă un salariu net sub 2.000 de lei, pe când cei cu vechime, au peste 2.000 de lei. Chiar dacă pare o situația dramatică și des întâlnită în România, slujitorii Domnului își pot majora veniturile din donațiile din timpul slujbelor, ajungând să câștige chiar și cât un demnitar.