Close sidebar
Close sidebar

Incident grav între China și Filipine. Două nave s-au ciocnit în apele disputate din Marea Chinei de Sud. Ce urmează?

Incident grav în Marea Chinei de Sud. O navă chinezească și una filipineză s-au ciocnit în cursul zilei de luni, iar Beijingul acuză vasul filipinez de agresiune.

Sorin Negru,

Două nave s-au ciocnit în apele disputate din Marea Chinei de Sud

[Sursa foto: Yahoo News]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O navă filipineză s-a ciocnit, luni 17 iunie, cu o navă chineză în Marea Chinei de Sud, în apropiere de Insulele Spratly, disputate de cele două ţări, a anunţat paza de coastă chineză.

Citește și: VIDEO Cascada de nori în China. Din ce cauze apare acest fenomen?

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Paza de coastă a Chinei a transmis într-un comunicat de presă că "nava de aprovizionare filipineză a ignorat numeroase avertismente din partea chineză" şi "s-a apropiat de nava chineză într-un mod neprofesionist, provocând o coliziune".

Rezerve bogate de petrol în Marea Chinei de Sud

Beijingul desfăşoară gărzi de coastă şi alte nave pentru a patrula în Marea Chinei de Sud şi a transformat recifele în poziţii militare.

Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan şi Vietnam revendică, de asemenea, mai multe recife şi insuliţe din această mare, unele zone putând adăposti bogate rezerve de petrol.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI