"Informam publicul calator ca astazi, 6 noiembrie 2017, in jurul orei 9:35, la trecerea unui tren de metrou pe Magistrala 2 de la Piata Victoriei 1 spre Aurel Vlaicu, s-a produs un arc electric in zona unui izolator, cu degajare minora de fum", anunta Matrorex.

Circulatia trenurilor s-a desfasurat in conditii normale.

"Precizam ca nu a existat in niciun moment vreun pericol de incendiu.

Pasagerii au calatorit in siguranta, singurul inconvenient fiind fumul simtit de acestia pe o durata scurta de timp, in mod pasager, la trecerea punctuala prin zona respectiva", mentioneaza Metrorex.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Echipele Metrorex au intervenit de urgenta pentru evacuarea fumului cu ajutorul sistemelor speciale de ventilatie.

Incidentul are loc la trei zile dupa ce circulatia metroului a fost oprita timp de peste doua ore, pe tronsonul Izvor-Politehnica- Grozavesti, pentru ca  un jgheab de scurgere a infiltratiilor a cazut din plafon pe o sina si a produs un scurtcircuit. Un tren plin cu calatori a ramas oprit in tunel, la aproximativ 200 de metri de peron la statia Eroilor, Metrorex spunând ca oamenii au fost evacuati in siguranta.

In urma incidentului, directorul general al Metrorex Marin Aldea si-a depus mandatul, fiind inlocuit cu Ion Constantinescu.

Ministrul Transporturilor a anuntat si ca va incepe o ancheta la Metrorex, coordonata de un secretar de stat, care va verifica daca lucrarile de intretinere sunt prevazute in planuri si daca se fac in realitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si