Incident la rafinăria Petrobrazi. Mai multe persoane au nevoie de îngrijiri medicale, fiind solicitat și un elicopter SMURD.  

"În această după-amiază, în incinta unui operator economic de pe raza comunei Brazi, s-a produs un eveniment care, iniţial, nu a presupus intervenţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Evenimentul a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic.

Citește și: Peste 100 de morți în urma unei explozii la o rafinărie ilegală din Nigeria

Ulterior, am fost solicitaţi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unor persoane implicate în eveniment", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.  La fața locului a ajuns și  o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD U-TIM şi două ambulanţe SAJ, scrie Agerpres.

Citește și: VIDEO| Explozie urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia din Năvodari! O persoană a MURIT

Peste 100 de morți în urma unei explozii la o rafinărie ilegală din Nigeria

O explozie la o rafinările ilegală din Nigeria, produsă în weekend, a provocat moartea a peste 100 de oameni, transmite Reuters.

”Sunt atât de mulţi oameni care au murit aici. Rog guvernului să analizeze acest lucru”, a declarat Uche Woke, un lucrător pe motocicletă,  la locul exploziei  de sâmbătă seara.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si:  O șoferiță a făcut prăpăd pe o șosea din Satu Mare. A spulberat tot ce i-a ieșit în cale, inclusiv o țeavă de gaze

Societatea de Cruce Roşie Nigeriană a fost la faţa locului duminică pentru a evalua explozia, care a distrus o porţiune a pădurii Abaezi, care se întinde pe graniţa zonei administraţiei locale Ohaji-Egbema, a statului Imo cu statul Rivers.

Citeste si:  10 alimente care scad acidul uric

Preşedintele nigerian, Muhammadu Buhari, a afirmat într-o declaraţie că va intensifica măsurile de control asupra rafinăriilor ilegale, după ceea ce el a descris drept ”o catastrofă” şi  ”un dezastru naţional”.

Şomajul şi sărăcia din Delta Nigerului producătoare de petrol au făcut rafinarea ilegală atractivă, dar cu consecinţe adesea mortale.

Citeste si:  Ucrainenii care au supraviețuit atacurilor rusești rup tăcerea: ”Patru soldați beți au intrat peste noi, în pivniță, într-o noapte...”

Ţiţeiul este extras dintr-o reţea de conducte deţinute de mari companii petroliere şi rafinat în rezervoare improvizate.

Procesul a dus la accidente mortale şi a poluat o regiune deja afectată de scurgerile de petrol în terenuri agricole, pârâuri şi lagune.

Citește și: VIDEO| O tânără a vrut să-i dea foc mătușii sale. Ea a vrut să se răzbune pentru că femeia i-a blestemat copilul

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si