Părinții susțin că li s-a cerut suma de 150 de lei în fiecare lună, la care se adaugă o „taxă” anuală de 500 de lei. Inspectoratul școlar anunță un control serios.
Părinţii povestesc cum primii bani au fost ceruţi încă din luna iunie.
Părintele unui copil: „În urma discutiilor ni se aducea la cunoștință faptul că nu au salarii și că alternativa nu e un privilegiu decât pentru cei care vin și fac lucruri bune pentru copii, adică vor cotiza cu 500 de lei pentru îmbunătățirea condițiilor și pentru utilarea claselor.
Părintele unui copil: „Ni s-a pus în vedere o contribuție lunară pentru următorii 5 ani. Pentru început ni s-a cerut o sumă de 500 de lei ca ulterior din octombrie să contribuim lunar cu 150 de lei indiferent dacă copiii sunt în vacanță sau bolnavi, motivând că acești 150 de lei vor acoperi rechizitele. În momentul de față suntem manipulați, constrânși că va fi clasa dizolvată, că se va desface această clasă.”
Părintele unui copil: „Ni s-a spus într-un fel sau altul că statul nu ne ajută deloc și atunci ne simțim nevoite nu neapărat să vă cerem, dar vă cerem. Că ești sărac, că ești bogat, școala e gratuită în mod normal. Anormal, se pare că nu e chiar atât de gratuită pe cât ne dorim să fie.”
Cei de la Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi cunosc situaţia de la Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu.
Eugen Ilea, preşedinte FNAP: „Este în derulare o cercetare a noastră, a FNAP București, cu privire la ce se întâmplă în Ionel Teodoreanu. Orice acțiune a noastră are în spate o solicitare sau o plângere de la unul dintre părinții aflați în Bucuresti.”
Situația a ajuns acum și la urechile celor de la Inspectoratul Şcolar din Bucureşti.
Citeste si: VIDEO| Șoferiță din Capitală, scandal monstru în trafic
Ioana Neacşu, inspector școlar general: „Nu cadrele didactice, nu directorii școlii și nicio altă persoană a unității de învățământ nu are dreptul de a strânge aceste sume. Ele se pot strânge și folosi doar de asociațiile de părinți constituite cu personalitate juridică. Dacă există situații în care cadrele didactice solicită sau strâng astfel de fonduri ele nu sunt legale.”
Luni, o echipă de la Inspectorat va merge la școala Ionel Teodoreanu pentru a discuta cu părinții, profesorii, dar și conducerea școlii, conform Digi24.