Incidentul neașteptat a fost relatat pe Facebook de Direcţia Judeţeană de Pază (DJP), care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean. Din fericire agentul de pază care a intervenit în ajutorul adolescentei era localnic din Sinaia, om al muntelui, și era obișnuit cu situațiile de întâlnire cu urșii.

Citeste si: Veste proastă pentru toții elevii: vacanța de vară va fi scurtată

Agentul Gabriel Oance își executa serviciul la obiectivul din parcul din Sinaia când a fost alertat de țipetele unei turiste.

" El a venit in ajutorul acesteia, alungand un urs ce se deplasa înspre tânăra adolescenta! Aceasta a fost găzduită in interiorul obiectivului,colegul nostru a alertat prin serviciul 112 Jandarmeria și situația a avut un final fericit!", au relatat colegii agentului de pază.

Ursul a fost îndepărtat de jandarmi către pădure

Potrivit DJP, incidentul a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 21,30, în Parcul "Dimitrie Ghica" din Sinaia.

La faţa locului au intervenit şi jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, care au îndepărtat ursul spre zona împădurită.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Urșii, din ce în ce mai multe întâlniri cu oamenii în habitatul natural

Un bărbat, atacat de urs, a fost operat de urgență la cap

Un bărbat a fost mușcat sâmbătă după amiază de către un urs. Incidentul a avut loc în apropiere de Şugaş Băi. Omul a fost supus unei intervenţii chirurgicale la cap, după ce animalul i-a muşcat de mai multe ori craniul.

Un alt urs a intrat în casa fostului primar din Băile Tuşnad, unde a provocat pagube materiale.

După ce a fost stabilizată, bărbatul a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc pentru a trata leziunile craniului.

Citeste si: Împușcarea urșilor, vânătoare mascată de trofee

Duminică, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly, a făcut publice date despre starea victimei.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si:  Șocant: Urs ținut captiv în casă de către un român. Poliția a găsit 40 de kilograme de carne de urs

„Neurochirurgul spitalului judeţean a efectuat intervenţia chirurgicală la nivelul craniului.  Ursul a muşcat de mai multe ori în craniul victimei. Din cauza muşcăturii a fost împins osul temporal stâng şi a rupt şi cavitatea occipitala. Starea pacientului este stabilă”,  a

scris preşedintele CJ Harghita.

Csaba Borboly a publicat de asemenea o fotografie în care apare o cameră devastată, imaginea fiind însoţită de o explicaţie conform căreia duminică dimineaţă, în Băile Tuşnad, un alt urs a provocat pagube în casa fostului primar lui György József.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si