Doi soți au încercat să urce pe Munții Bucegi, alături de fiul lor minor. Atunci când au ajuns într-o zonă cu zăpadă, femeia a alunecat. Bărbatul, care a încercat să o prindă, a alunecat împreună cu soția sa, câțiva zeci de metri. Cei doi erau echipați corespunzător.

Aceștia s-au oprit din alunecare abia atunci când porțiunea de zăpadă s-a terminat.

În ce stare se află cei doi soți?

În urma evenimentului, femeia a suferit o fractură de membru inferior. Soțul său și-a fracturat femurul, iar umărul său este dislocat.

Cei doi au primit îngrijiri de la salvamontiștii din Bușteni si Prahova. De asemenea, sunt scoși  cu ajutorul unui echipaj Aero-SMURD

Un turist polonez a alunecat 30 de metri într-o râpă, în Munții Rodnei

Un turist polonez, accidentat și în stare de hipotermie a fost recuperat de salvamontiști din Munții Rodnei și transportat la spital, după ce a alunecat 30 de metri pe zăpadă. 

Turist salvat în stare de șoc și hipotermie

Iniţial, Salvamont ieri, 1 mai că doi turişti polonezi au fost surprinşi de o avalanşă între vârful Muscheta şi Pasul Şiol din Munţii Rodnei, unul dintre ei fiind rănit.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”În jurul orei 17,00, salvatorii din cadrul Serviciului Public Salvamont Borşa de la baza Ştiol au fost alertaţi în legătură cu un accident în zona Poiana Ştiol, zănoaga Cascada Cailor.

Doi turişti polonezi, de 29, respectiv 30 de ani, încercând să traverseze pe curba de nivel de la drumul ce leagă Poiana Ştiol cu Lacul Ştiol în zona zănoagă Cascada Căilor, unul dintre turişti a alunecat circa 30 de metri pe zăpadă, în ciuda faptului că erau echipaţi corespunzător.

Celălalt turist, văzând că al său coleg a dispărut, a crezut iniţial că este prins de avalanşă. Acesta a reuşit să dea alarma la 112. Echipa de prim răspuns s-a deplasat către locul accidentului, reuşind să îl găsească pe turistul care a alunecat, acesta fiind în stare de şoc şi de lejeră hipotermie. S-a acordat primul ajutor, iar cei doi turişti au fost coborâţi în siguranţă la baza pârtiei Telescaun, unde au fost preluaţi de echipajele SAJ-SMURD”, a scris Salvamont Borşa pe pagina de Facebook.

Cei doi bărbați erau într-o drumeție pe munte, în momentul în care s-a întâmplat incidentul.

Citește și: Intervenții riscante ale Salvamont: Un sportiv a fost salvat, dar un cioban a murit după un stop cardio-respirator


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si