In articol:
- Ce spune patronul firmei de construcții despre incidentul teribil?
- Putea fi evitată tragedia?!
- Ligia Deca trimite Corpul de Control la Odorheiu Secuiesc
Firma de construcţii care efectua lucrări lângă clădirea care s-a prăbuşit în Odorheiu Secuiesc avea autorizaţie de construcţie. Muncitorii nu aveau voie să sape mai mult de 2 metri în apropierea fundației clădirii, lucru care a fost încălcat.
Ce spune patronul firmei de construcții despre incidentul teribil?
Acum, procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce un elev a murit şi alţi trei au fost răniţi. Marți, patronul firmei care lucrările de racordare a internatului Liceului Teoretic ”Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc a spus că a dat ordin pentru realizarea săpăturilor, luni, iar acestea au fost făcute cu un excavator.
De asemenea, un muncitor care a săpat acolo ar fi prevestit ceea ce urma să se întâmple, deoarece ar fi văzut cum de sus cade o bucată de tencuială, iar apoi, în doar câteva secunde, întreg zidul s-a prăbuşit.
”Dimineaţă (luni – n.r.) am dat ordin oamenilor să facem... La 10 (a fost dat ordinul- n.r.) şi la 12-13, să fie gata, să punem înapoi membrana şi să punem pământul.
Putea fi evitată tragedia?!
Muncitorul a mai spus și că el nu știa că în interiorul clădirii erau elevi. Acum, Paul Racoviță, patronul firmei regretă enorm acest incident și a precizat că orice incident de acest fel putea fi evitat dacă erau respectate normativele.
”Orice accident de natura aceasta putea fi evitat, cu puţină atenţie, cu puţină grijă şi cu respectarea reglementărilor tehnice pe care le avem în vigoare la acest moment. Cred că există, din ce am văzut până în acest moment, o necorelare între ceea ce este fizic în teren cu partea de proiect”, a declarat Paul Racoviţă.
Ligia Deca trimite Corpul de Control la Odorheiu Secuiesc
Luni, 18 decembrie a avut loc incidentul șocant! Totul s-a întâmplat în jurul orei 16:30, iar evenimentul a fost anunțat de către un pompier care se afla în zonă în momentul prăbușirii zidului. În urma celor întâmplate, trei eleve cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani au fost grav rănite, două dintre ele au fost scoase în stare conștientă, iar una este încă în comă. Ea a fost de altfel și resuscitată la fața locului, iar mai apoi transportată cu o unitate mobilă de terapie intensivă la Spitalul din Târgu Mureș.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Din păcate, a existat și un deces. Este vorba despre un tânăr de 17 ani. El a fost ultima victimă extrasă dintre betoane.
Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. Ea a fost clasificată ca monument istoric şi are o vechime de peste 110 ani. Ligia Deca a anunțat că va fi demarată și o anchetă a Corpului de control al ministerului Educației pentru a vedea dacă sunt prevederi ale legislației care nu au fost respectate.