Potrivit datelor furnizate luni de ISU Bihor, un localnic din Poienii de Sus a sunat, duminică seară, la 112, pentru a anunţa că a descoperit, în timp ce se scălda în râul Crişul Pietros, o bombă. 

Citeste si: Rusia, atac cu arme interzise în Marea Neagră, după retragerea din Insula Șerpilor

Bărbatul a anunțat autoritățile, astfel că, la scurt timp, muniţia a fost ridicată de către specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor pentru a fi detonată într-un mediu controlat.

Bomba datează încă din cel de-al Doilea Război Mondial

Potrivit specialiştii pirotehnicieni de la ISU Bihor, este vorba despre o bombă de artilerie de calibru 120 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Angajata unei stații de alimentare din Capitală a amenințat că va arunca în benzinăria. Pirotehniştii de la SRI au intervenit de urgenţă

Muniţia rămasă neexplodată a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă ulterior prin explozie controlată.

Specialiştii ISU reamintesc cetăţenilor că, în cazul descoperirii elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112.

Este interzisă ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe sau comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si