Ambulanța de la Crucea Verde din Castelnovo, Italia a plecat de urgență marți, 14 martie 2023, la ora 4.00 dimineața spre București, România. Motivul: recuperarea unui pacient, transportat direct la spitalul Sant'Anna din Castelnovo Monti.

Românca era internată în București, cu toate că familia sa se afla în Italia

A fost o călătorie lungă și cu adevărat solicitantă, cu care s-a confruntat echipajul de ambulanță.

Citește și: Un bătrân care a fost dat dispărut în urmă cu patru luni, a fost găsit mort în casă sub un morman de haine

Toată operațiunea a avut scop umanitar, pentru că ambulanța Crucii Verzi din Castelnovo, echipată corespunzător, s-a deplasat în apropiere de capitala României pentru a încărca o româncă bolnavă și a o transfera la spitalul Sant'Anna din Castelnovo Monti, acolo unde poate fi îngrijită de membrii familiei sale.

Incredibil ce gest au făcut membri unui echipaj italian de ambulanță pentru o româncă

Această deplasare a fost o mică aventură pentru cei doi șoferi de la Crucea Verde care s-au confruntat cu drumuri necunoscute și mii de kilometri. Cu toate acestea, misiunea a fost și un motiv de mândrie împărtășit cu colegii lor voluntari.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Povestea dramatică a unei românce din Italia. A fost bătută cu bestialitate și jefuită în propria casă

"A fost o călătorie lungă, o călătorie care a fost de fapt și destul de solicitantă", spun cei doi șoferi,  "pentru că persoana pe care am mers să o preluăm de la un spital de lângă București avea o afecțiune care a necesitat însoțirea unei ambulanțe și, prin urmare, nu a putut face călătoria cu mijloacele de transport normale.

Deși această călătorie a fost deosebit de lungă, acest lucru nu este o noutate pentru noi, deoarece am mai efectuat transporturi internaționale și cu alte ocazii: am preluat recent un pacient din Albania și unul din Polonia", relatează jurnaliștii străini.

Președintele Crucii Verzi din Castelnovo și Vetto, Iacopo Fiorentini, a declarat:" Călătoriile pe distanțe lungi sunt un serviciu care ne caracterizează de mai mulți ani. Necesită într-adevăr un mare angajament, dar este o valoare adăugată a asistenței noastre publice care ne oferă o mare satisfacție".

Citește și: Caz șocant în Italia! Un român a primit interdicție de 500 de metri față de familia sa după ce i-a amenințat cu moartea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si