„Speram să-i privesc pe făptuitori în ochi”, a declarat Eddy Heleven marți, 28 februarie 2023, în fața judecătorilor. Românii au săvârșit fapta pe data de 16 decembrie 2020. Un bărbat și o femeie au intrat în magazin, în timp ce un al treilea a rămas afară într-o mașină înmatriculată în Germania. 

Cuplul de români a arătat un interes sporit pentru coliere și ceasuri valoroase.

Pentru a se face înțeleși de vânzător, au fluturat un teanc de bancnote de câteva mii de euro. Așa au reușit să semene confuzie. În timp ce bărbatul a reușit să distragă atenția unor angajați, femeia a furat ceasul exclusivist. În întreaga lume există doar 50 de astfel de exemplare.

Citește și: Noi informații în cazul femeii înjunghiate la Gara de Nord. Bărbatul ar fi fost îndrăgostit de victimă: „A devenit obsedat de mine”

Românca a reușit să pună ceasul deoparte. Mai apoi, cuplul a mărturisit că vrea să achiziționeze două coliere în valoare de 18.000 de euro. Asta chiar dacă cei doi nu aveau destui bani la ei. Cei doi au promis că vor trece repede pe la o bancă, doar că nu s-au mai întors niciodată. În câteva minute, bijutierul a sesizat că ceasul a fost furat și a tras semnalul de alarmă.

Hoții se făcuseră deja nevăzuți.

Ceasul lipsește și acum

Cu ajutorul rețelei de camere din oraș, anchetatorii au putut stabili numărul de înmatriculare al autoturismului cu care au fugit cei trei români. Se pare că este vorba despre o mașină închiriată pe numele unuia dintre români. În luna februarie a anului 2020, cei trei români au dat lovitura într-un mod similar și în Germania.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Procurorul care se ocupă de caz a solicitat 12 luni de închisoare pentru doi dintre suspecți. Cel de-al treilea suspect riscă încă trei luni din cauza cazierului său penal. Ceasul cu numărul de serie doi lipsește și în prezent.

Citește și: Doliu în lumea sportului! Un jucător de la CFR Cluj s-a stins din viață la doar 32 de ani

„În fiecare săptămână trebuie să refuz astfel de tipuri de oameni. S-a ajuns chiar la punctul în care nu mai lăsăm pe nimeni să intre atunci când avem îndoieli”, a mai spus bijutierul Eddy Heleven.

Sentința în acest caz va fi dată pe data de 28 martie 2023.

Citește și: Un bărbat fost dus la spital cu arsuri grave, după ce i-a luat foc garsoniera


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si