Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Vreau sa ne explice DE CE? i-au pus o grupa de sange gresita!? ..DE CE AU MINTIT? DE CE AU ASCUNS ADEVARUL?"

"Au stiut din prima zi si le-a spus sotia mea trezita din anestezie am 0 pozitiv nu am AB4, cum mi-ati  pus voi, de abia aseara au comunicat medicilor chirurgi adevarul!", spune sotul femeii.

Par desprinse dintr-o poveste ireala cuvintele sotului Elenei, femeia care acum este in coma indusa dupa transfuzia gresita. A ajuns la spitalul CF2 cu o forma incipienta de cancer si a fost supusa unei interventii chirurgicale.

"Cei doi doctori care au salvat-o nu au plecat acasa deloc, erau terminate pentru ca nu isi explicau cauza hemoragiei."

Desi isi vedea sotia cum se topeste, barbatul nu a aflat adevarul decat abia dupa 3 zile!

Catalin Manea, sotul femeii:" Eu imi aduc aminte ca am vazut AB4, ca scria foarte mare, scria foarte mare, cu litere foarte mari si bolduite."


Daca greseala nu ar fi fost de-ajuns, se pare ca responsabilii din spital ar fi incercat sa-si musamalizeze faptele.

"E data cu pasta alba, uitati-va aici, au scris AB 4 si au dat cu pasta alba"

Cand si-a dat seama ca starea Elenei este tot mai grava, sotul, impreuna cu familia, au hotarat sa o mute la un alt spital.

Catalin Manea, sotul femeii:" Era clar ca nu mai poti s-o lasi intr-un loc in care esti mintit de 3 zile."


O echipa de inspectori ai Ministerului Sanatatii fac in acest moment o investigatie in spitalul CF 2 pentru a se lamuri cum de a fost posibila greseala.

Laurentiu Colintineanu, pdc MS:" Intr-adevar, este vorba de o reactie severa post-transfuzionala cauzata de o eroare. Eroarea s-a petrecut ca sa o spun in termen de neprofesionist medical."

Iar daca vi se pare ca scenariul pare tras la indigo cu cel de la Spitalul de Arsi, unde o pacienta de 68 de ani a primit, de asemenea, o transfuzie gresita, atunci nu va inselati.

Laurentiu Colintineanu, pdc MS:" La fel ca in cazul Spitalului de Arsi, din nefericire, unitatea de transfuzii a acestui spital functioneaza fara autorizatie sanitara."

Deocamdata, prima masura pe care, cel mai probabil, o vor lua inspectorii va fi amendarea cu 20 de mii de lei a spitalului. Femeia va intra in aceasta seara pe mainile medicilor de la Spitalul Universitar, care vor face tot posibilul pentru a-i salva viata. Ce ramane de facut in tara in care daca nu primesti transfuzia gresita s-ar putea sa primesc singe infectat.


DECLARATIE SURSA DIN INTERIORUL INSTITUTULUI NATIONAL DE TRANSFUZIE SANGVINA
"Este foarte posibil ca un sânge infectat cu HIV sau Hepatita C sa treaca de noi si sa ajunga la pacient, desi noi ne facem treaba ca la carte."

sursa:sofanews.ro

O sursa din interiorul Institutului National de Transfuzie Sanvina face declaratii socante sub protectia anonimatului.
Romania nu are un sistem modern de verificare a sangelui donat.

DOINA GOSA, CENTRUL DE TRANSFUZIE SANGUINE: "Exista un risc rezidual, un risc transfuzional in toata lumea care nu poate sa fie suta la suta, acest risc tot ramane, de aceea recomandarea este ca transfuzia sa fie ultima optiune pentru medicul curant"

Anul trecut ministerul sanatatii declansase procedura de achizionare a unui nou sistem de testare a sangelui provenit din transfuzii, dar licitatia a fost blocata.

LAURENTIU COLINTINEANU:" Prioritatea este aducerea acestei tehnologii noi in sistemul sanitar ...in ceea ce priveste reactivii acestia urmeaza sa fie achizitionati pe baza ordinului de ministru"

Pana una alta...ne mor pacienti din cauza transfuziilor de sange facute gresit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si