Descoperire incredibilă publicată de presa britanică: s-a constatat că Institutul de Virusologie din Wuhan a depus cerere de brevetare a unor „cuști de creștere a liliecilor”, precum si a unor sisteme de „reproducere artificială” cu mai puțin de 12 luni înainte de apariția coronavirusului în acestă localitate.

Potrivit unor dezvăluiri recente citate de Mirror, laboratorul din Wuhan, despre care s-a crezut că a dezvoltat și a scăpat apoi accidental în comunitate noul coronavirus, a și primit un brevet pentru cuști speciale în care să fie ținuți lilieci vii pentru testare.

Acest lucru se întâmpla în ianuarie 2019, cu 11 luni înainte ca Beijingul să raporteze primele cazuri de coronavirus din oraș. Reamintim faptul că laboratorul se află la doar câțiva kilometri de Wuhan.

Citeste si: Șeful OMS: "Toate ipotezele rămân deschise" cu privire la originea noului coronavirus

Experimente ciudate pe lilieci, la Wuhan

Săptămâna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că o ieșirea a virusului din institutul din Wuhan este „foarte puțin probabilă”, însă a acreditat, într-o anumită măsură, teoriile potrivit cărora virusul ar fi putut pătrunde în China prin carne congelată. Această ipoteză este susținută și de guvernul chinez.

Un brevet separat, depus de institut pe 16 octombrie 2020, se referea la „metoda de reproducere artificială a liliecilor sălbatici”, notează presa internațională.

Cererea privea transmiterea încrucișată, între specii, a SARS-CoV, respectiv de la liliac la oameni și la alte animale, detaliind: „Liliecii infectați cu virusul în mod natural sau artificial nu au simptome clinice evidente și mecanismul este necunoscut”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Noile dezvăluiri despre cuștile pentru lilieci ridică mai multe întrebări cu privire la munca pe care oamenii de știință chinezi- condusă de dr. Shi Zhengli, cunoscută sub numele de Batwoman (Femeia Liliac)- au făcut-o în lunile premergătoare pandemiei.

wuhan
Șefa de lucrări de la Wuhan, dr. Shi Zhengli, cunoscută sub numele de Batwoman (Femeia Liliac)

Șefa de lucrări de la Wuhan, dr. Shi Zhengli, cunoscută sub numele de Batwoman (Femeia Liliac)

Șeful OMS: "Toate ipotezele rămân deschise", după ancheta din Wuhan

Șeful delegației OMS în Wuhan a afirmat zilele trecute, într-o conferință de presă că teoria potrivit căreia coronavirusul ar fi scăpat din laboratorul de virusologie din metropolă este "extrem de improbabilă". Acum directorul general al instituției internaționale spune că toate ipotezele rămân deschise și necesită analize și studii suplimentare.

Misiunea OMS la Wuhan a afirmat că principalele ipoteze sunt că virusul a provenit dintr-un liliac, deși există mai multe scenarii posibile pentru modul în care a trecut la oameni, posibil mai întâi prin infectarea unei alte specii de animale.

Fostul președinte al SUA Donald Trump a declarat că este de părere că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator din orașul chinez Wuhan.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

China a negat cu tărie acest lucru și spune că Institutul de Virologie din Wuhan nu a studiat viruși apropiați de COVID.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune că  toate ipotezele sunt încă luate în considerare  de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în investigația privind originile COVID-19.

”Au fost ridicate unele întrebări dacă unele ipoteze au fost eliminate. După ce am vorbit cu unii membri ai echipei, doresc să confirm că toate ipotezele rămân deschise și necesită analize și studii suplimentare ”, a declarat Tedros Ghebreyesus.

O misiune condusă de OMS în China a declarat săptămâna aceasta că va investiga în continuare dacă virusul a scăpat dintr-un laborator, o situație pe care o consideră extrem de puțin probabilă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si