Close sidebar
Close sidebar

Incredibil! Linie de tren inchisa definitiv dupa doar cinci luni de la inaugurare!

Dupa ce au investit 1 milion de lei in redeschiderea unei linii de tren, autoritatile au decis s-o inchida definitiv dupa numai 5 luni! Trenul Sageata Albastra din Bistrita, inaugurat cu surle si trambite de fostul ministru al Transportului, a fost tras pe dreapta de la intai ianuarie, pe motiv ca circula aproape gol.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cu mare fast si in ropote de aplauze, fostul ministru al transporturilor inaugura, in august anul trecut, o linie de tren sortita esecului. A adus sageata albastra- un tren de mare viteza, pe un tronson unde se putea circula doar cu viteza unei mocanite- adica cu doar 35 de km/h. Acum, la doar 5 luni dupa marea inaugurare, reprezentantii CFR au decis sa inchida ruta.

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

De ce s-a inchis tronsonul pentru care s-a investit un milion de lei?  Ei bine, Sageata Albastra parcurgea cei 20 de kilometri in 50 de minute, iar programul de functionare nu era corelat nici cu nevoile localnicilor, nici cu cele ale elevilor. Trenul circula mai mult gol, asa cum recunosc chiar reprezentantii CFR.

Traficul nu  justifica mentinerea trenurilor- o medie de 11 pasageri/zi la 3 perechi de trenuri,  in conditiile in care avem nevoie de capacitate de transport pentru alte rute solicitate.


In plus, la rectificarea de anul trecut, s-a redus cu 10% bugetul nostru alocat activitatii aferente serviciului public din Mersul Trenurilor.
Prin desfiintarea liniei, gara Rodna Veche ramane nefolosita. Aceasta mai are, totusi, 3 angajati.

Potrivit unor surse, acest tronson a facut in aceste 5 luni de functionare o gaura uriasa in bugetul CFR. Divizia calatori ar fi cheltuit,  zilnic,15.000 de lei, ca sa asigure circulatia Sagetii Albastre pe ruta Cluj- Ilva Mica, Rodna Veche. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI