Joan Thompson, o femeie în vârstă de 103 ani, mama a doi copii, este rezidentă la Cloverleaf Care Home din Lincoln. Femeia este născută în anul 1919 și a fost unul dintre cei 13 copii ai familiei sale și își amintește mereu că a avut o copilărie idilică, cățărându-se în copaci și frângând inimi, notează jurnaliștii de la  Mirror.

Viața femeii a fost plină de dificultăți și încercări.

Ea remarcă că experiența Crăciunului din copilărie este complet diferită față de cea de acum. În trecut, ea și frații ei primeau un singur ciorap în care găseau o mandarină, un măr și câteva dulciuri, pe care trebuiau să le împartă între ei.

Citește și: O femeie mumificată, care a trăit în urmă cu 1.500 de ani, are adidași similari cu cei din prezent: „Călătoria în timp, confirmată”

„Am fost fericiți într-un fel, dar mama și tatăl meu au fost foarte stricti. Dar asta era viața și nu te așteptai la mai mult”,  povestește bătrânica simpatică.

La vârsta de 14 ani, la scurt timp după ce a abandonat școala, Joan s-a mutat într-o casă nouă și și-a asumat responsabilitatea îngrijirii unor copii mai mici, care se confruntau cu dificultăți de învățare.

@tanglewoodcarehomes Lovely Joan Cloverleaf, #Lincoln #carehome #carehomelife #fundance #fyp #fypシ ♬ You make up your mind- SunriseMusic

Bunicuța care va împlini 104 ani luna aceasta a avut parte de o viață grea

În timpul izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, Joan și soțul ei Ron, care era înrolat în armată, au fost martorii unui raid aerian de aproape, reușind în ultima clipă să evite

să fie loviți. Joan, care va împlini 104 ani luna această, s-a ascuns sub un copac și s-a agățat de el atât de tare încât unghiile i-au pătruns în scoarța copacului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

„Îmi amintesc că soțul meu a vrut un pahar de bere. S-a dus la acest pub și apoi au aruncat bombe și a fost un crater mare care a făcut găuri în pământ”,   a mai povestit Joan.

Citește și: Conor McGregor, acuzat că a agresat sexual o femeie la finala NBA

Pe durata serviciului militar al lui Ron, Joan conducea o pensiune în regiunea Devon, unde găsea bucurie în curățarea podelelor, spălarea vaselor, pregătirea meselor și îngrijirea grădinii. Atât ea, cât și Ron, au reușit să supraviețuiască celui de-al Doilea Război Mondial, iar Joan crede că longevitatea sa se datorează faptului că nu consumă alcool, nu fumează și își menține activitatea fizică.

„Îmi place să fac lucruri, nu-mi place să stau degeaba”, a mai dezvăluit Joan.

Citește și: Doi părinți și-au ucis cu sălbăticie copilul de doar 9 ani. Îl țineau cu forța în apă rece: „Îi făceau ceva rău în baie”

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Bunicuța în vârstă de 103 de ani adoră să se joace bingo și a avut chiar oportunitatea de a realiza un videoclip TikTok în care dansează alături de personalul de îngrijire.

„Joan este o inspirație. Când aud despre viața ei și despre faptul că a supraviețuit unui război. Joan ia întotdeauna parte la activități, nu contează ce este. E o bucurie”, a declarat Hayley Mitchell, de la Cloverleaf Care Home.

Citește și: O pisică din UK a călătorit 112 km, după ce a sărit în maşinile a doi necunoscuţi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si